spaghetti primavera: Ο εύκολος τρόπος να φάνε τα παιδιά λαχανικά!Και γιατί είναι ευκόλος;Γιατί τα παιδιά λατρέυουν τα ζυμαρικά! Πεντανόστιμη πρόταση λοιπών και υγιεινή!
Υλικά:
500γρ spaghetti ή πένες
1 αρκετά μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο
500γρ. ντομάτες κομμένες σε κύβους ή 500 γρ. κονκασέ
1/2 κλωνάρι σέλινο
2 καρότα
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κολοκυθάκι
1 μελιτζάνα
1κ.σ βασιλικό ψιλοκομμένο
2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι , ελαιόλαδο
1/2 κ.γ γλυκιά πάπρικα
Εκτέλεση:
Κόβουμε σε λεπτές φέτες το κρεμμύδι, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και έπειτα τα μυρωδικά. Στη συνέχεια κόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά σε μικρά ίσα μπαστουνάκια η σε μικρά καρέ.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο, και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι γίνει διάφανο. Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε τις μελιτζάνες ,τα καρότα ,τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν περίπου 5-7 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα ρίχνουμε το σέλινο ψιλοκομμένο, το σκόρδο και προσθέτουμε τη ντομάτα και τα μπαχαρικά εκτός από το αλάτι.
Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά, και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 15 λεπτά περίπου.
Αλατίζουμε πάντα λίγο πριν το τέλος και μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα μας, ρίχνουμε τα μυρωδικά μας και λίγο ακόμα φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
*Αν θέλουμε βάζουμε και λίγο χυμό ντομάτας μαζί με το κονκασέ.
*Αν είναι απαραίτητο προσθέτουμε λίγο νεράκι (ζεστό για να μην σταματήσουμε το βρασμό) μαζί με τον χυμό ντομάτας.
Για τα spaghetti :
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό να βράσει, αλατίζουμε (καλά) και προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας. Μαγειρεύουμε σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία (τα spaghetti θέλουν 7-8’ για να είναι al dente). Καλό θα είναι να τα βγάλουμε 1 λεπτό νωρίτερα από τον αναγραφόμενο χρόνο.
Τα στραγγίζουμε χωρίς να τα ξεπλύνουμε για να μην χαθεί το άμυλο.
Τέλος τα περνάμε από το τηγάνι με τη σάλτσα μας, ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα με τα λαχανικά και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
*Κατά τη διάρκεια του βρασμού δεν σκεπάζουμε ποτέ την κατσαρόλα!
*Σε αντίθεση με τα λαζάνια που ίσως χρειαστεί να ρίξουμε λίγες σταγόνες λάδι για να μην κολλήσουν όταν βράζουν, στα spaghetti δεν ρίχνουμε λάδι διότι μετά δεν θα κολλάει καλά η σάλτσα.
*Αλατίζουμε αφού έχει βράσει το νερό και πριν ρίξουμε τα ζυμαρικά.
Καλή επιτυχία!
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους