Οι περισσότεροι γονείς επιθυμούν τα παιδιά τους να τρέφονται υγιεινά και να προτιμούν το σπιτικό φαγητό, κάτι που γίνεται σχετικά εύκολα όταν είναι παρόντες. Τι συμβαίνει όμως στο σχολείο, όπου κυριαρχούν ετοιματζίδικα, όχι και τόσο υγιεινά σνακ; Ο μόνος τρόπος να τα αποφύγουμε είναι να προετοιμάσουμε δικά μας, «έξυπνα» σνακ.
Δείτε ακόμα: 6 ιδέες για σχολικό κολατσιό που θα δώσει ενέργεια στο παιδί
Σπιτικά κράκερ τσένταρ
Υλικά
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις, (γίνεται και ολικής)
¾ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. πιπέρι
4 κ.γ. ανάλατο βούτυρο, σε κομματάκια
200 γρ. τριμμένο τσένταρ
3-4 κ.σ. νερό
Δείτε ακόμα: 10 νόστιμα σπιτικά σνακ για το σχολείο
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι με αλατοπίπερο, έπειτα προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα μείγμα με κομματάκια.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το τριμμένο τυρί μέχρι να έχουμε πάλι ένα μείγμα με κομματάκια.
Έπειτα χτυπάμε με 3-4 κ.σ. νερό, 1 κ.σ. τη φορά, μέχρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη σε σχήμα μπάλα.
Την τυλίγουμε σε μεμβράνη, την μεταφέρουμε σε βαθύ μπωλ και την βάζουμε στο ψυγείο για 20′ ή εκτος για πάνω από 24ωρο.
Πατάμε τη ζύμη με πλάστη πάνω σε σιλικόνη. Χρησιμοποιούμε κουπ-πατ για να κόψουμε τη ζύμη σε κομμάτια, διαλέγουμε μικρά σχήματα για να ψηθούν εύκολα.
Ψήνουμε σε αντικολλητικό ταψί ή σε σιλικόνη ψησίματος στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά ή μέχρι τα κράκερ να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Δείτε ακόμα: Λαχταριστό Τυρόψωμο η αλμυρό κέικ!!!Ιδανικό για παιδικό πάρτι ή το κολατσιο!
Μπάρες βρώμη-μπανάνα
Υλικά
2 μεγάλες, ώριμες μπανάνες
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κούπες βρώμη
½ κ.γ. αλάτι (προαιρετικά)
¼ κούπας αποξηραμένους χουρμάδες χωρίς τα κουκούτσια
¼ ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, φουντούκια, αμύγδαλα, καρύδια
Τριμμένο μοσχοκάρυδο ή κανέλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς & περνάμε ένα ταψί με ελαιόλαδο ή βούτυρο.
Πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μπλέντερ και προσθέτουμε τη βανίλια, τη βρώμη, του ξηρούς καρπούς, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί, και το πατάμε με σπάτουλα, ώστε να έχει ομοιόμορφο πάχος. Πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο ή κανέλα.
Ψήνουμε για 30′ περίπου, ή μέχρι να γίνει τραγανό το μείγμα.
Μεταφέρουμε το ψημένο μείγμα σε σχάρα, για να κρυώσει και όταν είναι ακόμη χλιαρό κόβουμε σε μπάρες.
Οι μπάρες μπορούν να διατηρηθούν για περίπου 5 μέρες σε θερμοκρασία δωματίου. Δεν συνιστούμε το ψυγείο γιατί θα σκληρύνουν αρκετά.
Δείτε περισσότερες συνταγές για κολατσιό και κεράσματα στο σχολείο εδώ
Πηγή: coozinaΕιδήσεις σήμερα
- 15+1 Ιδέες για Elegant Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση εξωτερικού χώρου
- Η Γη της Ελιάς : Ο εξαφανισμένος αδερφός του Βαρώτσου
- Άγιος Έρωτας : Ο Βλάσης κακοποιεί την Χριστίνα
- Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με λευκή σοκολάτα
- Αμαλιάδα : «Η Ειρήνη είχε ανεβάσει το άλλο παιδάκι στη σοφίτα – Το ψάχναμε όλοι μαζί ενώ ήξερε από την αρχή που είναι»