Μια συνταγή για να χρησιμοποιήσετε με διαφορετικό τρόπο το μπρόκολο που παραμένει στο ψυγείο σας και δεν έχετε άλλο τρόπο να το μαγειρέψετε εκτός από τους συνηθισμένους. Δοκιμάστε το!
Υλικά:
3 αυγά
100 ml γάλα
100 ml φυτικό λάδι
250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πακέτο μάγια
20 γραμμάρια παρμεζάνα
100 γραμμάρια σαλάμι (για τα παιδάκια εσεις θα χρησιμοποιήσετε κοτόπουλο ή γαλοπούλα)
120 γραμμάρια μοτσαρέλα
300 γραμμάρια μπρόκολο
Αλάτι
Πιπέρι
Δείτε ακόμη: Σουφλέ με μπρόκολο και γαλοπούλα
Συνταγή:
Βήμα 1
Καθαρίστε το μπρόκολο, το κόβουμε και το αφήνουμε στον ατμό για 10 λεπτά.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ, χτυπήστε ελαφρά τα αυγά με το αλάτι και το πιπέρι, στη συνέχεια, προσθέστε το γάλα και το λάδι.
Δείτε ακόμη: Αγιορείτικο ψωμί!
Βήμα 3
Προσθέτουμε τη παρμεζάνα, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Βήμα 4
Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία πάστα.
Βήμα 5
Κόψτε τη μοτσαρέλα σε κύβους και το σαλάμι.
Βήμα 6
Προσθέτουμε στο μείγμα το σαλάμι, τη μοτσαρέλα και το μπρόκολο.
Δείτε ακόμη: Λαχταριστη κοτόπιτα με κρέμα γάλακτος και μπρόκολο
Βήμα 7
Ανακατέψτε με ένα ξύλινο κουτάλι.
Βήμα 8
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 190 βαθμούς ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά.
Βήμα 9
Αφήστε το να κρυώσει και αφαιρούμε από το καλούπι.
Βήμα 10
Σερβίρετε κομμένο σε φέτες. Καλή σας Όρεξη!
Πηγή: melitzolithos.gr