Νηστίσιμο σταφιδόψωμο με χαρουπαλευρο. Η τελεία πρότασή για σχολικό σνακ
Υλικά
μερίδες: 4
1/4 κούπας χαρουπάλευρο
2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
1 κούπα χλιαρό νερό
1 κούπα Σταφίδες
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 κ. σ. μαύρη ζάχαρη
Σουσάμι για πασπάλισμα
Οδηγίες
Σε ένα μπολ βάζουμε τη 1/2 κούπα νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Αφήνουμε στην άκρη για 15-20 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, χαρουπάλευρο, το αλεύρι, το υπόλοιπο νερό και τις σταφίδες πασπαλισμένες με αλεύρι.
Ζυμώνουμε μέχρι να καταφέρουμε μια εύπλαστη ζύμη, όχι σφικτή.
Πλάθουμε το σταφιδόψωμο, το πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Η δόση αυτή χωράει ακριβώς για μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.
Αφήνουμε το σταφιδόψωμο σε ζεστό μέρος για περίπου μία ώρα μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος του.
Ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-30 λεπτά.
Απο τη σελίδα Ολα νηστισιμα
Ειδήσεις σήμερα
- Γιατί πρέπει να λέμε Χριστός Ετέχθη και όχι ένα σκέτο Χρόνια πολλά τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς
- 26/12/2004- 20 Χρόνια από τον σεισμό 9,1 Ρίχτερ που προκάλεσε ένα από τα πιο φονικά τσουνάμι στην ιστορία της ανθρωπότητας (video)
- Η Γη της Ελιάς : Η τελευταία συνάντηση Κουράκου- Αριάδνης
- Grand Hotel : Ο Ρήγας σώζεται την τελευταία στιγμή από θαύμα
- Τα πιο αστεία Χριστουγεννιάτικα memes για το 2024