Βρώμη 100γρ (Κουάκερ),
3 ασπράδια αυγού σκέτα,
1 ολόκληρο αυγό,
Μερικές σταφίδες (20γρ) ή 2-3 ξερά δαμάσκηνα σε κομματάκια,
Λίγη κανέλα,
Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο,
Μέλι ή μαρμελάδα,
Μία μεσαία μπανάνα κομμένη σε φέτες.
Βάζετε στο μίξερ την βρώμη, μαζί με τα ασπράδια, το αυγό, τις σταφίδες, την κανέλα και τα ανακατεύετε. Λαδώνετε το αντικολλητικό τηγάνι και ανάβετε το μάτι, όχι στο maximum όμως. Αφού ζεσταθεί, ρίχνετε ομοιόμορφα το μείγμα και το αφήνετε να ψηθεί. Όταν αρχίσει να γίνεται καφέ, το γυρνάτε από την ανάποδη και κάνετε το ίδιο. Σερβίρετε με μπόλικο μέλι από πάνω ή μαρμελάδα και την κομμένη μπανάνα. Αν θέλετε προσθέτουμε και λίγη ακόμα κανέλλα. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα φρούτα, όπως πχ. φράουλες, σταφύλι κτλ. για περισσότερη γεύση και θρεπτικά συστατικά.
Τη συνταγη μας την εστειλε η φιλη της σελίδας μας Μαρια Γκιώνη
Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα