Σαγανάκι Γαρίδα
Γαρίδες μεγάλες καθαρισμένες
1 1/2 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,
1 κουταλιά της σούπας ουίσκι
μισή κουταλίτσα του γλυκού ζάχαρη
λάδι
κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε τις γαρίδες για ένα λεπτό.
Τις βγάζετε από το τηγανάκι και προσθέτετε το πελτέ .Αφήνετε 2 λεπτάκια και μετά προσθέτετε τη ζάχαρη το αλάτι το πιπέρι λίγο νεράκι και το ουίσκι.
Αφήνεται να σιγοβράζει για πέντε λεπτά και ρίχνετε στη σάλτσα τις γαρίδες.
Βράζεται για 7 λεπτά περίπου, κλείνεται το μάτι,προσθέτετε και το κεφαλοτύρι και τη ρίγανη και …έτοιμο!
Σαγανάκι πετροσωλήνες(όποιος δεν έχει φάει χάνει!!!!)
Υλικά:
10 πετροσωλήνες
1/2 κούπα νερό
χυμό 1 μεγάλου λεμονιού
1 κ.σ. μουστάρδα
ρίγανη,θυμάρι,αλάτι (ελάχιστο)
πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση:
Πλένουμε πολύ καλά τις πετροσωλήνες. Τις αχνίζουμε με νερό και όσες δεν ανοίξουν σε 3 λεπτά τις πετάμε
προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το θυμάρι,το πιπέρι,το φύλλο δάφνης και αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να γίνει μια ωραία σαλτσούλα!
Σαγανάκι μύδια
μύδια ( ½ κιλό)
1 1/2 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 καυτερή πιπεριά
φέτα
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση
Αφού τσιγαριστεί το λάδι ,προσθέτουμε το πελτέ και αφήνουμε για δυο λεπτά. Προσθέτουμε λίγο νεράκι,
Βάζουμε τα μύδια., αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 3 μόνο λεπτά.
Όσα μύδια δεν ανοίξουν τα πετάμε!
Σβήνουμε το μάτι προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη και σερβίρουμε
Σαγανάκι του ψαρά
πετροσωλήνες, μύδια, κυδώνια, γυαλιστερές
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 κουτ. ρίγανη
1 λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα του)
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά μουστάρδα
αλάτι
1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση
Πλένουμε όλα τα όστρακα με άφθονο νερό για να καθαρίσουν από την άμμο. Τα τοποθετούμε όλα σε ταψί και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 5 λεπτά.
Σε τηγανάκι βάζουμε λίγο λάδι και προσθέτουμε το σκόρδο να τσιγαριστεί μετά βάζουμε νεράκι τη μουστάρδα αλάτι πιπέρι το φύλλο δάφνης το λεμόνι και τέλος τα όστρακα! (όσα έχουν ανοίξει φυσικά)
Βράζουμε μέχρι να γίνει πηχτή η σαλτσούλα.
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα