Αγκινάρες με αρακά
Υλικά
10 με 12 αγκινάρες
1/2 κιλό φρέσκος αρακάς
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
μια χούφτα κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
μια χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 ζωμό λαχανικών
αλατοπίπερο
3 λεμόνια
1 κγ κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες μας βγάζοντας πολλά από τα εξωτερικά φύλλα.
Όταν φτάσουμε στο τρυφερό μέρος της αγκινάρας που είναι κιτρινάκι σταματάμε να βγάζουμε φύλλα.
Την κόβουμε από πάνω μέχρι το κίτρινο σημείο.
Αν είναι μεγάλη την κόβουμε και στην μέση.
Με το μαχαίρι προσεκτικά αφαιρούμε το χνούδι που έχει στο κέντρο.
Έχουμε ετοιμάσει από πριν μια λεκανίτσα με νερό λίγο αλεύρι και τον χυμό από δυο λεμόνια κρατώντας και τις λεμονόκουπες.
Τρίβουμε τις αγκινάρες μας με την λεμονόκουπα και τις ρίχνουμε στην λεκανίτσα για να μην μας μαυρίσουν.
καθαρίζουμε τον αρακά τον πλένουμε και τον στραγγίζουμε.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια ρίχνουμε τον αρακά και τις αγκινάρες να σοταριστούν ελαφρώς.
Αν έχετε δικούς σας ζωμούς λαχανικών ρίχνετε ένα ποτηράκι.
Αν δεν έχετε ρίχνετε ένα ποτήρι νερό το αλατοπίπερο.
Βράζετε σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας νεράκι όταν δείτε ότι δεν έχει αρκετό.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνετε τον άνηθο και συνεχίζετε.
Τέλος στύβετε ένα λεμόνι και μέσα στον χυμό λιώνετε το κορν φλάουρ.
Περιχύνετε στο φαγάκι σας και κουνάτε την κατσαρόλα να πάει παντού. αν το θέλετε περισσότερο ξινό προσθέστε εσείς όσο λεμόνι θέλετε.
Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα στο Facebook: Γιαγιά Μαίρη εν Δράσει