Προσθέτοντας ένα ή δύο απλά υλικά στο συνηθισμένο φαγητό μας μπορούμε να έχουμε ένα διαφορετικό πιάτο ώστε να μη μας φαίνεται μονότονο.
- φασολακια 1 κ. φρέσκα
- κρεμμυδι 1/2 ξερό ψιλοκομμένο
- καρότο 1 σε ροδέλες
- μανιταρια 5-6 άσπρα στρογγυλά σε φέτες
- πατατες 2 μέτριες
- μαιντανος 1 μικρό ματσάκι σε μικρά κομμάτια
- σάλτσα ντομάτας 3/4 φλ.
- ελαιολαδο 1/2 φλ.
- αλατι κατά προτίμηση
- πιπέρι κατά προτίμηση
- κανελά κατά προτίμηση
- ζαχαρη λίγο
- πάπρικα κατά προτίμηση
- φρυγανιά 1 - 2 κ.γ. τριμμένη
Υλικά
Εκτέλεση:
Βάζουμε το νερό να βράσει και ρίχνουμε τα φασολάκια.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το καρότο σε ροδέλες, τα μανιτάρια σε φέτες και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Δείτε ακόμα: Φασολάκια στύπα. Τα ποντιακά τουρσιά
Ρίχνουμε τη σάλτσα και κλείνουμε το καπάκι να συνεχίσει το φαγητό να βράζει.
Δείτε ακόμα: Φασόλια με ρύζι
Τα τελευταία 10′ – 15′ βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, κανέλα, πάπρικα,
και το λάδι. Αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να πιει το περισσότερο νερό και να μείνει κυρίως με τη σάλτσα και το λάδι του.
Προαιρετικά, αν θέλετε το φαγητό λίγο πιο πηχτό προσθέστε 1 -2 κ.γ. τριμμένη φρυγανιά τα τελευταία 5′ πριν το σβήσετε.
Μικρές λεπτομέρειες:
Αν σας αρέσουν τα τσιγαριστά φαγητά μπορείτε αρχικά, πριν το βράσιμο να τσιγαρίσετε τα φασολάκια με το κρεμμύδι και στη συνέχεια να προσθέσετε τη σάλτσα και το νερό.
Πηγή: thisauroikouzinas-syntagesΕιδήσεις σήμερα
- Απόπειρα αυτοκτονίας για την παπαδιά που καταγγέλλεται ότι εκδιδόταν στη Συγγρού
- Ειρήνη Μουρτζούκου : Σε γνωστό ζευγάρι προσπάθησε να πουλήσει τον Παναγιωτάκη
- Ντύσιμο με πουλόβερ: 15+1 ιδέες για να σε βγάλει ασπροπρόσωπη το πουλόβερ σου και τον φετινό Χειμώνα
- Η Γη της Ελιάς επόμενα επεισόδια Δ’ κύκλος : 59α, 59β, 60α, 60β, 61α
- Η Μαρίνα Πατούλη σε σχέση με τον πρώην της Άντζελας Δημητρίου