Προσθέτοντας ένα ή δύο απλά υλικά στο συνηθισμένο φαγητό μας μπορούμε να έχουμε ένα διαφορετικό πιάτο ώστε να μη μας φαίνεται μονότονο.
- φασολακια 1 κ. φρέσκα
- κρεμμυδι 1/2 ξερό ψιλοκομμένο
- καρότο 1 σε ροδέλες
- μανιταρια 5-6 άσπρα στρογγυλά σε φέτες
- πατατες 2 μέτριες
- μαιντανος 1 μικρό ματσάκι σε μικρά κομμάτια
- σάλτσα ντομάτας 3/4 φλ.
- ελαιολαδο 1/2 φλ.
- αλατι κατά προτίμηση
- πιπέρι κατά προτίμηση
- κανελά κατά προτίμηση
- ζαχαρη λίγο
- πάπρικα κατά προτίμηση
- φρυγανιά 1 - 2 κ.γ. τριμμένη
Υλικά
Εκτέλεση:
Βάζουμε το νερό να βράσει και ρίχνουμε τα φασολάκια.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το καρότο σε ροδέλες, τα μανιτάρια σε φέτες και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Δείτε ακόμα: Φασολάκια στύπα. Τα ποντιακά τουρσιά
Ρίχνουμε τη σάλτσα και κλείνουμε το καπάκι να συνεχίσει το φαγητό να βράζει.
Δείτε ακόμα: Φασόλια με ρύζι
Τα τελευταία 10′ – 15′ βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, κανέλα, πάπρικα,
και το λάδι. Αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να πιει το περισσότερο νερό και να μείνει κυρίως με τη σάλτσα και το λάδι του.
Προαιρετικά, αν θέλετε το φαγητό λίγο πιο πηχτό προσθέστε 1 -2 κ.γ. τριμμένη φρυγανιά τα τελευταία 5′ πριν το σβήσετε.
Μικρές λεπτομέρειες:
Αν σας αρέσουν τα τσιγαριστά φαγητά μπορείτε αρχικά, πριν το βράσιμο να τσιγαρίσετε τα φασολάκια με το κρεμμύδι και στη συνέχεια να προσθέσετε τη σάλτσα και το νερό.
Πηγή: thisauroikouzinas-syntagesΕιδήσεις σήμερα
- Μαίρη Βιδάλη : Η σπαρακτική ανάρτηση για τον γιό της και το συγνώμη
- Πέθανε ο Γιάννης Λαμπρόπουλος
- Το ψυχολογικό τεστ που θα σας φανερώσει αν κουβαλάτε κάποιο κρυμμένο τραύμα βαθιά στο υποσυνείδητο σας
- Καλοριφέρ : Κόλπο μηχανικού για να ζεστάνετε πιο γρήγορα και ανέξοδα το σπίτι
- Η Γη της Eλιάς : Η Άννα γεννάει στα χωράφια με βοηθό τον Μιλτιάδη