Σας αρέσουν τα γεμιστά? Αν ναι, πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε αυτούς τους γίγαντες. Εγώ όπως σας έχω ξαναπεί, δεν χρησιμοποιώ φρούτα και λαχανικά όταν δεν είναι η εποχή τους. Με αυτή τη συνταγή όμως, ακόμη και το καταχείμωνο, φέρνω το καλοκαίρι κατευθείαν στο σπίτι μας!
Εκτέλεση
1
Μουλιάζουμε τους γίγαντες για 12-24 ώρες σε αλατισμένο νερό
2
Τους βάζουμε να βράσουν με μπόλικο νερό. Όταν ξεκινήσει το βράσιμο, ξαφρίζουμε και αλλάζουμε το νερό 2 φορές. Τους βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν
3
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 σε αέρα
4
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο
5
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν – περίπου 5 λεπτά, όχι περισσότερο και προσθέτουμε το σκόρδο
6
Συνεχίζουμε για 1 λεπτό περίπου, όχι περισσότερο για να μην πικρίσει το σκόρδο
7
Κόβουμε σε μέτρια καρέ τις πιπεριές και τα καρότα σε ροδέλες
8
Συνεχίζουμε το σοτάρισμα αφού προσθέσουμε τις πιπεριές και τα καρότα
9
Μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε τις ντομάτες ώστε να πάρει μια βράση
10
Τοποθετούμε τους γίγαντες σε ένα σκεύος για φούρνο και προσθέτουμε το μείγμα από το τηγάνι
11
Προσθέτουμε λίγο βραστό νερό, το ρύζι, αλάτι και πιπέρι
12
Ψήνουμε στους 200 σε αέρα για 30-40 λεπτά μέχρι να μελώσει η σάλτσα
13
10 λεπτά πριν το τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο δυόσμο
Η διατροφική ανάλυση για τους γίγαντες που θυμίζουν γεμιστά
Πηγή: misshealthyliving.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Απόπειρα αυτοκτονίας για την παπαδιά που καταγγέλλεται ότι εκδιδόταν στη Συγγρού
- Ειρήνη Μουρτζούκου : Σε γνωστό ζευγάρι προσπάθησε να πουλήσει τον Παναγιωτάκη
- Ντύσιμο με πουλόβερ: 15+1 ιδέες για να σε βγάλει ασπροπρόσωπη το πουλόβερ σου και τον φετινό Χειμώνα
- Η Γη της Ελιάς επόμενα επεισόδια Δ’ κύκλος : 59α, 59β, 60α, 60β, 61α
- Η Μαρίνα Πατούλη σε σχέση με τον πρώην της Άντζελας Δημητρίου