Ποιος είπε ότι τα νηστίσιμα δεν είναι και νόστιμα; Μάλλον όσοι δεν έχουν δοκιμάσει! Σας προκαλούμε να δοκιμάσετε τo παρακάτω νηστίσιμο εκμεκ και να μας πείτε την άποψή σας.
- κάστερ πάουντερ 1 κουτί
- νερό 5 ½ φλιτζάνια του τσαγιού
- ζαχαρη 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού
Για την κρέμα
- φυτική σαντιγί 1 κουτί
- ζαχαρη 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Για τη σαντιγί
- καρυδια 150 γραμμάρια τριμμένο
Για το πασπάλισμα
Για 6-8 άτομα
Εκτέλεση για το Νηστίσιμο εκμεκ
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο και το λιώνουμε. Στη συνέχεια βουτυρώνουμε καλά το μεγάλο ταψί του φούρνου. Κατόπιν ξαίνουμε το καταΐφι πολύ καλά, το βάζουμε στο ταψί και το ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς στο πρόγραμμα με αέρα για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Όταν ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Στο μεταξύ βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα, βράζουμε για 8-10 λεπτά και αφήνουμε να χλιαραίνει.
Περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι το χλιαρό καταΐφι, το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε 2 ώρες να ιδρώσει.
Δείτε ακόμη Γαλακτομπούρεκο νηστίσιμο
Στη συνέχεια βάζουμε, μία κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το κάστερ πάουντερ, τη ζάχαρη ,το νερό και ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να πήξει.
Στρώνουμε την κρέμα χλιαρή πάνω στο καταϊφι και αφήνουμε 1 ώρα, μέχρι να κρυώσει εντελώς. Κατόπιν ετοιμάζουμε τη σαντιγί χτυπώντας στο μίξερ τη φυτική κρέμα με τη ζάχαρη.
Μόλις πήξει η σαντιγί, είναι έτοιμη. Την απλώνουμε πάνω στην κρέμα, πασπαλίζουμε με το τριμμένο καρύδι, βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες και μετά σερβίρουμε.
Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτά
Ειδήσεις σήμερα
- Πέθανε ο ψυχίατρος Δημήτριος Σούρας -Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα
- Ο Γιώργος Μανίκας σε σχέση με την πεθερά του Κωσταντίνου Αργυρού (φωτογραφίες)
- Aνακαλούνται ηλεκτρικές σκούπες – Κίνδυνος πυρκαγιάς
- Glamour Χριστουγεννιάτικα νύχια σε χρυσό για τα Χριστούγεννα 2024
- Ο Σταύρος Σβήγκος σε σχέση με την πρωταγωνίστρια από το Grand Hotel – Οι πρώτες φωτογραφίες