Ποίος είπε ότι οι χορτοφάγοι δεν τρώνε μπιφτέκια;!Τρώνε και σε πολλές παραλλαγές μάλιστα! Υπάρχουν με λαχανικά, με ρύζι, με όσπρια. Στη συνταγή αυτή είπα να δοκιμάσω να βάλω λιγο απ’ όλα και έγιναν αρκετά καλά. Αυτό που τα απογειώνει βέβαια είναι η “μαγιονέζα”από αβοκάντο.Ένα λαχταριστό ντίπ, κρεμώδες, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την κλασική μαγιονέζα και ταιριάζει με όλα!
Η μικρή μου έκανε “βούτες”με το μπιφτεκάκι στο αβοκάντο και πολύ το ευχαριστήθηκα που την έβλεπα!Με μικρά τρικ μπορούν τα παιδάκια μας να τρώνε πράγματα που στην “κανονική” τους μορφή δεν τα πολυσυμπαθούν.Έτσι με αυτό το φαγάκι τους δίνετε απίστευτα πολλά θρεπτικά συστατικα σε ένα πιάτο για το οποίο δε θα σας γκρινιάξουν καθόλου!!
υλικά
για τα μπιφτέκια
8 καρφάκια γαρίφαλα
1 φλυτζάνι μεσαία λευκά φασόλια
1/2 φλυτζάνι φακές
50γρ ρύζι καστανό
1 ξερό μεγάλο κρεμμύδι
1 ματσάκι μαιντανό
1 κγ μουστάρδα
1κγ καπνιστή πάπρικα
1 1/2κγ αλάτι
χυμό ενός λεμονιού
1κσ λάδι
80γρ φαρίνα ολικής
για τη “μαγιονέζα”
1 αβοκάντο
χυμό μισού λεμονιού
αλάτι
2κσ λάδι
1/4κγ μουστάρδα (προαιρετικά)
εκτέλεση
για τα μπιφτέκια: Βράζουμε τα φασόλια με 4 γαρίφαλα.Βράζουμε και τις φακές με 4 γαρίφαλα.Βράζουμε το ρύζι.Ανακατεύουμε το ρύζι με τα όσπρια και πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ.Ψιλοκόβουμε το μαιντανό και το κρεμμύδι.Ρίχνουμε μέσα στον πολτό και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά.Φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη και μετά μπιφτεκάκια που βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς,στον αέρα, ως να ροδίσουν(θα είναι τραγανά από έξω,αλλά αφράτα από μέσα).
για τη μαγιονέζα: Πολτοποιούμε το αβοκάντο με τα υπόλοιπα υλικά.Νοστιμίζουμε με αλάτι κατά βούληση.Αν τη θέλουμε πιο αραιή προσθέτουμε κι άλλο λάδι.
Ελπίζω να σας αρέσουν!!!