Υλικα
350 γρ νερο
260 γρ αλεύρι
1 κ γ αλάτι
2 κ γ ζάχαρη
1 φλυτζακι του καφε νιφαδες απο πουρέ πατάτας
2 φακ ξηρη μαγια
2κ σ σπορελαιο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερο τη ζάχαρη, τη μαγιά, τον πουρέ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν1
Προσθέτουμε το αλεύρι,το αλάτι και το σπορέλαιο και ζυμώνουμε μεχρι να γινει μια ευπλαστη ζυμη που να μην κολλαει στα χερια!
Αφήνουμε την ζύμη να διπλασιαστει!
Παιρνουμε το ζυμάρι και σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλαστη ένα χοντρό φύλλο 1 1/2 δάχτυλο περίπου
Με ενα κούπ πατ κόβουμε κύκλους και με ένα καπάκι απο μπουκάλι η με ενα μικρο κουπ πατ κόβουμε το κέντρο κάθε κύκλου για να γίνει η τρύπα
Μαζέυουμε το ζυμάρι που έμεινε και με τον ίδιο τρόπο κόβουμε και τους υπόλοιπους λουκουμάδες
Τους τοποθετω σε ταψι με λαδοκολλα, τους αφηνω να διπλασιαστουν και ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 β μεχρι να ροδισουν!
Αφου κρυωσουν ανακατευουμε το φυτικο βουτυρο με το μελι και και τους πασπαλιζουμε με ζαχαρη η με κουβερτουρα με μαρμελαδα η ο,τι αλλο θελουμε!
Ειναι καταπληκτικοι για τη νηστεια!
Ειδήσεις σήμερα
- Συντριβή αεροπλάνου – Ένας νεκρός
- Μηνιαίες προβλέψεις : Ανατροπές στα ερωτικά τον Δεκέμβριο του 2024 – Ποια ζώδια επηρεάζονται περισσότερο
- Καιρός – Ψυχρή λίμνη : Η πρόγνωση για τις ερχόμενες μέρες
- Η Γη της Ελιάς: H Αφροδίτη κρατά το μωρό του Χρήστου
- Η Μάγισσα: Ο Αντόνιο δίνει και την ψυχή του για τη Ρενάτα