Τι χρειαζόμαστε:
Τι χρειαζόμαστε:
2 φλ. νερό
1/2 φλ. κριθαράκι
1 κ.γλ. ταχίνι
λίγο ξερό άνηθο
1 κ.γλ. τοματοπελτέ
κρεμμύδι (προαιρετικά)
καρότο (προαιρετικά)
Πώς το κάνουμε:
Βάζω το νερό (αλατισμένο) στη φωτιά και λιώνω μέσα τον πελτέ.
Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτω το κριθαράκι και τον άνηθο και αφήνω σε σιγανή φωτιά να γίνει.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμο το ζυμαρικό, προσθέτω το ταχίνι και ανακατεύω, αποσύροντας απ’τη φωτιά αν το θέλω σούπα, αλλιώς το αφήνω στο μάτι να χυλώσει.
Σερβίρω με λεμόνι και πιπέρι αν θέλω.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το κρεμμύδι και το καρότο, αν τα χρησιμοποιήσω, τα προσθέτω 10 λεπτά πριν γίνει το φαγητό. Για αυτή τη δόση δε θα χρησιμοποιήσω βέβαια ένα κρεμμύδι, αλλά περίπου 1/4. Καρότο όσο θέλω.
Η συνταγή είναι από δική μου έμπνευση της στιγμής. Ελπίζω να την ευχαριστηθείτε!
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα