Close
Ο Νηστίσιμος Μουσακάς του Παναγιώτη Παπαδάκη

Ο Νηστίσιμος Μουσακάς του Παναγιώτη Παπαδάκη .Συνταγή για  Νηστίσιμο μουσακά από τον Παναγιώτη Παπαδάκη με μανιτάρια, πατάτες και νηστίσιμη μπεσαμέλ που ξεπερνάει σε γεύση τον παραδοσιακό μουσακά.

Δεν μπορούμε να αντισταθούμε σε ένα κομμάτι λαχταριστού νηστίσιμου  μουσακά. Στο σημερινό μας άρθρο λοιπόν ο αγαπημένος μας Παναγιώτης Παπαδάκης, θα μας δείξει μία συνταγή για νηστίσιμο μουσακά με μανιτάρια αντί για κιμά, νηστίσιμη μπεσαμέλ και πατάτες.

Ο Νηστίσιμος Μουσακάς του Παναγιώτη ΠαπαδάκηΕίναι ένας πεντανόστιμος νηστίσιμος μουσακάς που σίγουρα σε γεύση ξεπερνάει ακόμη και τον παραδοσιακό μουσακά και φτιάχνεται πανεύκολα. Είναι ένας υπέροχος νηστίσιμος μουσακάς  που εμείς τον δοκιμάσαμε πρόσφατα και θα τον ξαναφτιάξουμε σίγουρα.

Ο Νηστίσιμος Μουσακάς του Παναγιώτη Παπαδάκη: Δείτε παρακάτω την εκτέλεση

Ο -Νηστίσιμος -Μουσακάς -του- Παναγιώτη- Παπαδάκη-

Φτιάξτε τον καλύτερο Νηστίσιμο Μουσακά!! Μια συνταγή που θα φτιάχνετε συνέχεια ,ξανά και ξανά και εκτός περιόδους νηστείας!!

INGREDIENTS

5-6 medium potatoes
2 eggplants
Olive oil
salt
——————————
1 kg portobello mushrooms
2 medium onions
400 g canned tomatoes
A little parsley
Pepper
salt
olive oil
————————————-
1 liter almond milk
100 g cornstarch
Pepper
1,5 tsp salt
nutmeg
————————————–
Pan 25×30 cm

Ο -Νηστίσιμος -Μουσακάς -του- Παναγιώτη- Παπαδάκη-

GERMAN

ZUTATEN

5-6 mittelgroße Kartoffeln
2 Auberginen
Olivenöl
Salz
——————————
1 kg Portobello-Pilze
2 mittelgroße Zwiebeln
400 g Dosentomaten
Ein wenig Petersilie
Pfeffer
Salz
Olivenöl
————————————-
1 Liter Mandelmilch
100 g Maisstärke
Pfeffer
1,5 TL Salz
Muskatnuss
————————————
Pfanne 25×30 cm

Ο -Νηστίσιμος -Μουσακάς -του- Παναγιώτη- Παπαδάκη-

Εκτέλεση για τον νηστίσιμο μουσακά

Κόβουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες σε φέτες. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε τις πατάτες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Τις βάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα και τις αλατίζουμε και από τις 2 πλευρές.

Την ίδια διαδικασία κάνουμε και με τις μελιτζάνες. Καθαρίζουμε την φλούδα από τα μανιτάρια και τα θρυμματίζουμε σε έναν πολυκόφτη.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μανιτάρια και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.

Ο -Νηστίσιμος -Μουσακάς -του- Παναγιώτη- Παπαδάκη-

Προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι, την ντομάτα κονκασέ και μαγειρεύουμε για λίγο ακόμη μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον ρίχνουμε στην γέμιση. Σε ένα ταψί 25χ30 εκ. κάνουμε την 1η στρώση με τις πατάτες , έπειτα με τις μελιτζάνες και από πάνω πάλι με πατάτες.

Δείτε ακόμα Νηστίσιμα μπιφτέκια με μανιτάρια και παντζάρια

Ρίχνουμε την γέμιση στρώνουμε ομοιόμορφα και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου , το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το αλάτι , το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

Ο -Νηστίσιμος -Μουσακάς -του- Παναγιώτη- Παπαδάκη-

Ρίχνουμε την μπεσαμέλ πάνω από την γέμιση και την στρώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 40-45 λεπτά στους 180 c. Ο Νηστίσιμος Μουσακάς του Παναγιώτη Παπαδάκη είναι έτοιμος να τον απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας!! Μια συνταγή που δεν θα πιστεύετε σε γεύση και σε όψη πως δεν έχει κρέας!! Καλή σας επιτυχία!!

Ο -Νηστίσιμος -Μουσακάς -του- Παναγιώτη- Παπαδάκη-

Ο Νηστίσιμος Μουσακάς του Παναγιώτη Παπαδάκη: Δείτε το βίντεο εδώ