Φάβα by Mairh
υλικά
500 γραμ φάβα
1 μεγάλο κρεμμύδι στα κομμένο στα 4
2 φύλλα δάφνη
αλάτι πιπέρι
εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε την φάβα με άφθονο νερό
Την βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το κρεμμύδι την δάφνη και την σκεπάζουμε με νεράκι και την αφήνουμε να βράσει 3/4.
Στην διάρκεια του βρασίματος ξαφρίζουμε την φάβα μας και συμπληρώνουμε ζεστό νεράκι αν χρειαστεί!
Μετά από τα 3/4 ρίχνουμε αλάτι και χαμηλώνουμε την φωτιά να βράσει λιγάκι ακόμα και την σβήνουμε.
Πετάμε από μέσα τα φύλλα της δάφνης χωρίς να έχουν φύγει όλα τα υγρά!
Μετά από μισή ωρίτσα την βάζουμε σε ένα σουρωτήρι με λεπτή σήτα και με ένα κουτάλι την πατάμε σιγά σιγά να περάσει όλη από μέσα.
Αν δεν έχουμε σουρωτήρι σήτα μπορούμε να το κάνουμε και στο μουλτι!!!
Αφήνουμε την φάβα μας να κρυώσει σε ένα μπολάκι και όταν θέλουμε να την σερβίρουμε κόβουμε ένα κόμματο με το κουτάλι την ανακατεύουμε στο πιάτο που θα την σερβίρουμε να γίνει αφράτη ξανά.
Προσθέτουμε χοντροκομμένο κρεμμύδι λεμονάκι και λαδάκι!
καλή επιτυχία,
Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελιδα στο Facebook: Γιαγιά Μαίρη Εν Δράσει