Συστατικά
1 κούπα Μαυρομάτικα φασόλια
4 -5 φύλλα Μαρούλι
1 μέτρια Πιπεριά γλυκιά
1 μικρό Κρεμμύδια
3 μικρές Πιπεριές καυτερές
1 σκελίδα Σκόρδο
1 τεμάχιο Αβοκάντο
2 κουταλιές της σούπας Λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι Κρασί
λίγο Πιπέρι καγιέν
λίγο Ταμπάσκο
Αλάτι
Πιπέρι
Βήματα
1Αν χρησιμοποιείτε ξερά μαυρομάτικα, μουλιάστε τα για 2-3 ώρες και κατόπιν βράστε τα σε αλατισμένο νερό για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
2. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατέψτε τα φασόλια, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
3. Σε ένα shaker αναμιγνύουμε το αβοκάντο με το χυμό λεμόνι, το λάδι, το ξύδι, το ταμπάσκο, το πιπέρι καγιέν και τη ζάχαρη
4. Περιχύνουμε με το μίγμα μας τα μαυρομάτικα φασόλια
5. Τέλος, κόβουμε και προσθέτουμε το μαρούλι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε τη σαλάτα μας κρύα.
Πηγή: apostoloschronopoulos.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Μαίρη Βιδάλη : Η σπαρακτική ανάρτηση για τον γιό της και το συγνώμη
- Πέθανε ο Γιάννης Λαμπρόπουλος
- Το ψυχολογικό τεστ που θα σας φανερώσει αν κουβαλάτε κάποιο κρυμμένο τραύμα βαθιά στο υποσυνείδητο σας
- Καλοριφέρ : Κόλπο μηχανικού για να ζεστάνετε πιο γρήγορα και ανέξοδα το σπίτι
- Η Γη της Eλιάς : Η Άννα γεννάει στα χωράφια με βοηθό τον Μιλτιάδη