Συστατικά
1 κούπα Μαυρομάτικα φασόλια
4 -5 φύλλα Μαρούλι
1 μέτρια Πιπεριά γλυκιά
1 μικρό Κρεμμύδια
3 μικρές Πιπεριές καυτερές
1 σκελίδα Σκόρδο
1 τεμάχιο Αβοκάντο
2 κουταλιές της σούπας Λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι Κρασί
λίγο Πιπέρι καγιέν
λίγο Ταμπάσκο
Αλάτι
Πιπέρι
Βήματα
1Αν χρησιμοποιείτε ξερά μαυρομάτικα, μουλιάστε τα για 2-3 ώρες και κατόπιν βράστε τα σε αλατισμένο νερό για 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
2. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατέψτε τα φασόλια, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
3. Σε ένα shaker αναμιγνύουμε το αβοκάντο με το χυμό λεμόνι, το λάδι, το ξύδι, το ταμπάσκο, το πιπέρι καγιέν και τη ζάχαρη
4. Περιχύνουμε με το μίγμα μας τα μαυρομάτικα φασόλια
5. Τέλος, κόβουμε και προσθέτουμε το μαρούλι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε τη σαλάτα μας κρύα.
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές