Μια πανδαισία χρωμάτων στο πιάτο μας. Ένα υγιεινό σνακ για τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους μας.
Πίτσα με λαχανικά
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
• 1 κούπα γάλα αμυγδάλου
• Περίπου 400 gr. αλεύρι γ.ο.χ
• 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
• 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
• Μια πρέζα ζάχαρη
• 1 κ.γλ. αλάτι
• Θυμάρι
Δείτε ακόμη: Συνταγή για Σπιτική πίτσα υγιεινή και θρεπτική για μικρούς και μεγάλους.Ιδανική για παιδιά!
Για τη σάλτσα
• 1/2 φλ.τσ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Ρίγανη
Για τη γέμιση
• Μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση
• Ελιές χωρίς κουκούτσι
• Ένα μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
• Πράσινη πιπεριά σε φέτες
• Κάπαρη
• Οποιοδήποτε άλλο λαχανικό της αρεσκείας σας
• Ρίγανη για πασπάλισμα
• Ελαιόλαδο για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το θυμάρι.
• Προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου χλιαρό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
• Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να καταφέρουμε μια εύπλαστη και ελαστική ζύμη.
• Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
Για τη σάλτσα
• Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Σύνθεση
• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250º C.
• Ανοίγουμε το φουσκωμένο ζυμάρι σε μέγεθος και σχήμα της αρεσκείας μας.
• Βάζουμε τη σάλτσα και προσθέτουμε τα λαχανικά σε ποσότητα της αρεσκείας μας.
• Πασπαλίζουμε με ρίγανη και ελαιόλαδο.
• Ψήνουμε για 10-12 λεπτά στους 250º C στον αέρα. Τα τελευταία 2-3 λεπτά βάζουμε την κουζίνα στην ένδειξη αέρας και αντίσταση κάτω για να ψηθεί και από κάτω
Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα του facebook: Όλα Νηστίσιμα
Ειδήσεις σήμερα
- Δεν στεγνώνουν τα ρούχα : Το κόλπο με το μπουκάλι θα μειώσει το χρόνο στεγνώματος στο μισό
- Βασίλης Καλογήρου: Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση- Ο Τσούκαλης φεύγει εκτάκτως για Λάρισα
- Νέο Εκτακτο Δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια
- Μενού εβδομάδας από 13/1/24 έως 19/01/25
- Ανακαλείται ελληνικό τυρί – Εντοπίστηκαν αυξημένα επίπεδα σε ορυκτέλαια