Σιμιγδαλόπιτα Σιροπιαστή … 🙂 !
Μόλις βγήκε από τόν φούρνο … 🙂 !
3 – 1/2 φλυτζάνια σιμιγδάλι
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 φλυτζάνι χυμός πορτοκαλιού
1 φλυτζάνι νερό
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο σέ σκόνη
1/2 κουταλάκι κανέλα σέ σκόνη
1/2 φλυτζάνι ταχίνι
3/4 φλυτζανιού νερό
1/4 φλυτζανιού χυμός λεμονιού
Αμύγδαλα ασπρισμένα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3 φλυτζάνια ζάχαρη
2 – 1/2 φλυτζάνια νερό
1 κούπα χυμός λεμονιού
2 μέ 3 γαρύφαλλα
1 μέ 2 ξυλαράκια κανέλας
Χτυπήστε καλά στό μίξερ τό ταχίνι καί τά 3/4 τού φλυτζανιού νερό ανάμεικτο μέ τό χυμό λεμονιού, μέχρι νά ασπρίσει τό μείγμα.
Χαμηλώστε τήν ταχύτητα τού μίξερ καί προσθέστε τή ζάχαρη, τό χυμό πορτοκαλιού, τό νερό, τήν κανέλα, τό γαρύφαλλο, καί τέλος τό σιμιγδάλι.
Βάλτε τό μείγμα σέ ταψί, ρίξτε επάνω τά αμύγδαλα καί ψήστε σέ μέτριο φούρνο γιά 45 μέ 50 λεπτά, περίπου.
Βγάλτε τό γλυκό από τό φούρνο καί περιχύστε αμέσως μέ τό κρύο Σιρόπι.
ΣΙΡΟΠΙ: Bράστε όλα μαζί τά υλικά μέχρι νά δέσει τό σιρόπι.
Απο τη σελιδα Γευστικα Ταξίδια.Πατηστε εδω και θα βρείτε υπέροχες συνταγες
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχασα ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου – Η εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές