Σιμιγδαλόπιτα Σιροπιαστή … 🙂 !
Μόλις βγήκε από τόν φούρνο … 🙂 !
3 – 1/2 φλυτζάνια σιμιγδάλι
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 φλυτζάνι χυμός πορτοκαλιού
1 φλυτζάνι νερό
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο σέ σκόνη
1/2 κουταλάκι κανέλα σέ σκόνη
1/2 φλυτζάνι ταχίνι
3/4 φλυτζανιού νερό
1/4 φλυτζανιού χυμός λεμονιού
Αμύγδαλα ασπρισμένα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3 φλυτζάνια ζάχαρη
2 – 1/2 φλυτζάνια νερό
1 κούπα χυμός λεμονιού
2 μέ 3 γαρύφαλλα
1 μέ 2 ξυλαράκια κανέλας
Χτυπήστε καλά στό μίξερ τό ταχίνι καί τά 3/4 τού φλυτζανιού νερό ανάμεικτο μέ τό χυμό λεμονιού, μέχρι νά ασπρίσει τό μείγμα.
Χαμηλώστε τήν ταχύτητα τού μίξερ καί προσθέστε τή ζάχαρη, τό χυμό πορτοκαλιού, τό νερό, τήν κανέλα, τό γαρύφαλλο, καί τέλος τό σιμιγδάλι.
Βάλτε τό μείγμα σέ ταψί, ρίξτε επάνω τά αμύγδαλα καί ψήστε σέ μέτριο φούρνο γιά 45 μέ 50 λεπτά, περίπου.
Βγάλτε τό γλυκό από τό φούρνο καί περιχύστε αμέσως μέ τό κρύο Σιρόπι.
ΣΙΡΟΠΙ: Bράστε όλα μαζί τά υλικά μέχρι νά δέσει τό σιρόπι.
Απο τη σελιδα Γευστικα Ταξίδια.Πατηστε εδω και θα βρείτε υπέροχες συνταγες
Ειδήσεις σήμερα
- Στο νοσοκομείο με κρανιογκεφαλικές κακώσεις 12χρονος : Τον πήρε σβάρνα αυτοκίνητο με το πατίνι του
- Η Γη της Ελιάς : Ποιανού είναι το παιδί που κουβαλά στα σπλάχνα της η Αφροδίτη;
- Κινέζικο Ωροσκόπιο : Μηνιαίες προβλέψεις από την Άση Μπήλιου για όλα τα ζώδια μέχρι και τις 01/12/2024
- Ο Τιμωρός: Ο Μάρκος ετοιμάζει νέο χτύπημα
- Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου χωρίς ζάχαρη