ΦΑΚΟΡΥΖΟ … 🙂 !
Τά όσπρια είναι καλή πηγή πρωτείνης, αλλά τούς λείπει ένα από τά εννέα απαραίτητα γιά τόν οργανισμό αμινοξέα, τό οποίο βρίσκεται στό ρύζι. Έτσι, άν μαγειρέψουμε όσπρια μέ ρύζι, προσφέρουμε στόν οργανισμό πρωτείνη υψηλής ποιότητας, όπως αυτή τού κρέατος.
ΥΛΙΚΑ γιά 4 μέ 5 άτομα:
300 γρ. φακές
200 γρ. ρύζι κίτρινο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
200 γρ. χυμός ντομάτας ή 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4 φύλλα δάφνης – 2 καρότα μέτρια, κομμένα σέ ροδέλες
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
1 κύβο βοδινού .. (προαιρετικά) !
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε πολύ καλά τίς φακές καί τίς μεταφέρουμε σέ βαθύ σκεύος μέ 4 ποτήρια περίπου νερό. Προσθέτουμε τό ελαιόλαδο, τή δάφνη, τά κρεμμύδια τριμμένα, τά σκόρδα ψιλοκομμένα, τά καρότα τεμαχισμένα, τόν κύβο, τόν χυμό ντομάτας, αλάτι καί πιπέρι.
Μετά από 40 λεπτά περίπου, προσθέτουμε τό ρύζι μαζί μέ 2 ποτήρια νερό. Αφήνουμε τό φαγητό στή φωτιά μέχρι νά σπάσει ό κόκκος τού ρυζιού καί νά πιεί τά υγρά του.
Τη συνταγή την είδαμε στη καταπληκτική σελίδα μαγειρικής Γευστικά Ταξείδια – Delicious Trips
Ειδήσεις σήμερα
- Δεν στεγνώνουν τα ρούχα : Το κόλπο με το μπουκάλι θα μειώσει το χρόνο στεγνώματος στο μισό
- Βασίλης Καλογήρου: Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση- Ο Τσούκαλης φεύγει εκτάκτως για Λάρισα
- Νέο Εκτακτο Δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια
- Μενού εβδομάδας από 13/1/24 έως 19/01/25
- Ανακαλείται ελληνικό τυρί – Εντοπίστηκαν αυξημένα επίπεδα σε ορυκτέλαια