Συνταγή για σουπιές στιφάδο
Υλικά συνταγής
1/2 κιλό σουπιές φρέσκες ή κατεψυγμένες
3/4 κιλό κρεμμύδια σε φέτες
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. ντοματοπελτέ [διαλυμένο σε 1/4 φλ. τσαγιού νερό]
50 ml ξύδι
2 δαφνόφυλλα
2-3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
1/2 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο
3-4 κόκκους μπαχάρι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Πλένουμε τις σουπιές τις κόβουμε σε μπουκιές και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Σοτάρουμε σε κατσαρόλα τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, προσθέτουμε το σκόρδο και τις σουπιές και σοτάρουμε για 5′ ακόμα.
Σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει η σουπιά και να μελώσει η σάλτσα για περίπου 45′. [αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμα νερό]. Κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε ζεστό.
φωτογραφια απο Βασω Ψευτελη
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές