Το φαγάκι αυτό,μπορεί να φαγωθεί κρύο,σαν σαλάτα,αλλά είναι πολύ νόστιμο και χλιαρό,όπου καταλαβαίνουμε όλη τη γεύση από το λευκό κρασί που θα βάλουμε στο ζουμάκι του.
υλικά
1κιλό βλίτα (μόνο τα φύλλα και τα πολύ τρυφερά κοτσάνια)
580γρ κολοκυθάκια
650γρ πατάτες
1κσ αλάτι
165γρ ξηρό λευκό κρασί
3φλ καφέ ζεστό νερό
3 ντομάτες ώριμες τριμμένες στον τρίφτη
εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε στα 4(αν βγαίνουν χοντρά πολύ τα κομμάτια,τα κόβουμε πιο μικρά).Σε ένα βαθύ και μεγάλο κατσαρολάκι βάζουμε λίγο λάδι και τα σοτάρουμε ως να αρχίσουν να μαλακώνουν.Σβήνουμε με κρασί.Ανακατεύουμε συνεχώς,προσθέτουμε το αλάτι, χωρίς να χαμηλώσουμε τη φωτιά,μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ..Προσθέτουμε το νερό,χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά,κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να βράσουν ως να μαλακώσουν πολύ. Καθαρίζουμε τα βλίτα,κρατάμε μόνο τα φύλλα και τα τρυφερά κοτσανάκια,τα βάζουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό,ως να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε.Προσθέτουμε τα βλίτα στα κολοκυθάκια και τις πατάτες όταν είναι όλα έτοιμα.Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες.Δεν μαγειρεύουμε επιπλέον,η ντομάτα μας θα είναι ωμή και το φαγητό πιο γευστικό!Δοκιμάζουμε το αλατάκι και συμπληρώνουμε αν χρειάζεται.Ρίχνουμε άφθονο φρέσκο λαδάκι!Απολαμβάνουμε και γευόμαστε
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους