Υπέροχα Τρουφάκια banoffee
Υλικά για περίπου 24 μικρά τρουφάκια
300gr Ζαχαρούχο γάλα
250gr Digestive
30gr Βούτυρο (λιωμένο)
2 Μπανάνες (ώριμες, πουρέ)
Για την επικάλυψη
250gr Κουβερτούρα γάλακτος (λιωμένη)
Για την γαρνιτούρα
Digestive (τριμμένο)
Καραμέλα γάλακτος
Εκτέλεση
1) Για την καραμέλα γάλακτος. Αφαιρούμε το χαρτί από τα ζαχαρούχα και τα βάζουμε να βράσουν για 3.30 ώρες σε μια κατσαρόλα φροντίζοντας να σκεπάζονται πάντα με νερό.
2) Για τα τρουφάκια. Τοποθετούμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα βρέχουμε με το βούτυρο και χτυπάμε για λίγο ακόμη μέχρι να πάει παντού. Αδειάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
3) Τοποθετούμε στο μπλέντερ τις μπανάνες και τις κάνουμε πουρέ. Τις ρίχνουμε στο μπολ με τα μπισκότα. Στην συνέχεια ρίχνουμε και την καραμέλα γάλακτος και ομογενοποιουμε το μείγμα πολύ καλά.
4) Σκεπαζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά να σφίξει.
5) Βρέχουμε ελαφρώς τα χέρια μας και πλάθουμε σε μπαλάκια. Τα τσιμπάμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκια και τα βουτάμε στην σοκολάτα γάλακτος που έχουμε λιώσει.
6) Τέλος τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα ενώ τα γαρνιρουμε με λίγο μπισκότο τριμμένο. Αφού παγώσουν μπορούμε να τα γαρνιρουμε με λίγη καραμέλα γάλακτος αφού πρώτα την αραιώσουμε με ελάχιστη κρέμα γάλακτος.