Ιταλικά κουλουράκια ciambelline al vino e anice με γλυκάνισο.Σήμερα είπαμε να κάνουμε μία βόλτα μέχρι την πανέμορφη Ιταλία. Κι αφού με κείνα και με τ’ άλλα δεν το βλέπουμε να πηγαίνουμε στην πραγματικότητα, τουλάχιστον ας γευτούμε τις τοπικές τους λιχουδιές.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 340-350 γραμ.
- μπέικιν πάουντερ 2 κ.γλ.
- ελαιολαδο 125 ml ελαφρύ
- κρασι 125 ml λευκό
- ζαχαρη 125 ml
- αλατι μια τσιμπιά
- βανίλια 1 κάψουλα
- γλυκάνισος 1 κουτ. σούπας
- ζαχαρη Λίγη για πασπάλισμα
Υλικά
Δείτε ακόμα Αφράτα κουλουράκια λεμονιού με γιαούρτι για να τρώνε τα παιδιά!
Γιατί ο πολιτισμός και η κουλτούρα κάθε χώρας φαίνονται και μέσα από την κουζίνα της! Σήμερα λοιπόν θα δοκιμάσουμε ιταλικά κουλουράκια γλυκάνισου! Είναι αρωματικά, πεντανόστιμα και πανεύκολα. Μπορείτε να τα απολαύσετε μαζί με τον καφέ σας ή να τα γευτείτε όταν θέλετε κάτι γλυκό. Δείτε την συνταγή παρακάτω:
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπλέντερ ή σε ένα γουδί σπάμε λίγο τον γλυκάνισο. Στην συνέχεια ρίχνουμε τον γλυκάνισο στο κρασί και τον αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά με αυγοδάρτη το λάδι, τη ζάχαρη, την βανίλια, το αλάτι και το κρασί με τον γλυκάνισο.
Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ στο αλεύρι, ανακατεύουμε και αδειάζουμε στο μπολ με τα υγρά μας. Ζυμώνουμε λίγο ώστε να ενωθούν τα υλικά μας σε μία εύπλαστη ζύμη κι αν χρειαστεί, προσθέτουμε 1-2 κουταλιές κρασί ή ούζο ή απλώς νερό.
Η ζύμη μπορεί να κολλάει λίγο στα χέρια μας και στο μπολ, αλλά δεν πρέπει να ρίξουμε κι άλλο αλεύρι. Δίνουμε την ευκαιρία να στρώσει περιμένοντας 5-10 λεπτά. Αν δούμε ότι δεν πλάθεται τότε μόνο προσθέτουμε καμιά κουταλιά αλεύρι ακόμη.
Στην συνέχεια, παίρνουμε κομματάκια ζύμης μεγέθους καρυδιού και τα πλάθουμε σε κορδόνια. Στην συνέχεια τα ενώνουμε σαν κρίκους. Βουτάμε ελαφρώς την επιφάνεια του κάθε κρίκου σε ένα μπολάκι με ζάχαρη άχνη και αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις για 25 λεπτά. Αν μας αρέσουν μαλακά μόνο για 20 λεπτά. Αν μας αρέσουν τραγανά, ψήνουμε για 30 λεπτά. Θα πρέπει να θυμόμαστε, ότι όταν κρυώσουν, σκληραίνουν κι άλλο. Θα είναι λευκά ή με ελάχιστο χρώμα. Αξίζει τον κόπο να χρησιμοποιήσουμε ένα καλό κρασί.
Τα υλικά αντιστοιχούν σε 20 κουλουράκια.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Λιζα Σαραντιδου
στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Παγιδευμένοι : Η μεγάλη επιστροφή της σειράς είναι γεγονός
- Ο Γιώργος Μανίκας σε σχέση με την πεθερά του Κωσταντίνου Αργυρού (φωτογραφίες)
- Aνακαλούνται ηλεκτρικές σκούπες – Κίνδυνος πυρκαγιάς
- Glamour Χριστουγεννιάτικα νύχια σε χρυσό για τα Χριστούγεννα 2024
- Ο Σταύρος Σβήγκος σε σχέση με την πρωταγωνίστρια από το Grand Hotel – Οι πρώτες φωτογραφίες