Η Ρούλα Ψιττάκη είναι μέλος μας στις Συνταγές για παιδιά και είναι από τα υπέροχα Χανιά Κρήτης. Η Ρούλα έχει πάθος με την ζαχαροπλαστική και προσαρμόζει τις συνταγές ώστε να τις καταφέρουμε και εμείς οι απλές νοικοκυρές. Σήμερα θα σας δώσουμε την συνταγή για ένα υπέροχο Ιταλικό αυθεντικό Τιραμισου.Η συνταγή είναι μίξη από τρεις συνταγές που ψαχούλεψε καλά η Ρούλα για να την κάνει απολαυστική!!!
ΥΛΙΚΑ
2 πακετα σαβαγιαρ
ενα φλυτζανι ζεστο καφε εσπρεσσο
ενα σφηνακι κρασι μαρσαλα η μαυροδαφνη η σαμιωτικο…εγω εβαλα μαυροδαφνη
ενα ποτηρι ζαχαρη ,ενα ποτηρι νερο με το οποιο φτιαχνομε σιροπι
3 κροκοι αυγων +2 κουταλιεσ σουπας ζαχαρη
3 ασπραδια +3 κουταλιες σουπας ζαχαρη την οποια καραμελωνομε με 2 κουταλιες σουπας νερο
400 γρ, τυρι μασκαρπονε..αν δεν βρειτε μασκαρπονε βαλετε αλλο τυρι κρεμα..δεν εχει ομως την ιδια γευση
μισο ποτηρι του κρασιου γλυκο κρασι μαρσαλα η μαυροδαφνη η σαμιωτικο..εγω εβαλα μαυροδαφνη
2 φακελα γκαρνι χτυπημενα σε σαντιγυ με το αναλογο γαλα
1 κουταλια λικερ καλουα η 2 βανιλιες ενα φακελακι ζελατινη διαλυμενη σε τρεις κουταλιες γαλα μεσα σε ενα φλυτζανι .αφηνουμε να φουσκωση. τριμμενη σοκολατα κουβερτουρα περιπου 60-70 γρ.
εκτελεση
φτιαξτε το σιροπι
βαλτε την ζαχαρη με το νερο να βρασουν να γινουν ελαφρυ σιροπακι.ριξτε μεσα το ενα σφηνακι κρασι και μισο φλυτζανι καφε εσπρεσο.αφηστε στην ακρη να κρυωση.
φτιαξτε την σαντιγυ με το αναλογο γαλα και βαλτε ψυγειο
βαλτε μια μεγαλη κατσαρολα ,γεμιστε την λιγο πανω απο την μεση με νερο και βραστε το να γινη μπαιν μαρι.
σε ενα τηγανακι βαλτε την ζαχαρη με το νερο και φτιαξτε καραμελα..αν εχετε θερμομετρο οταν δειχνη 108 βαθμους,αρχιστε να χτυπατε τα ασπραδια των αυγων πανω στο μπαιν μαρι να γινουν σαν σαπουναδα..κατεβαστε απο το μπαιν μαρι ,και μολις το θερμομετρο δειξη 118-120 βαθμους, κατεβαστε και ριξτε την καραμελα σαν κλωστη μεσα στα ασπραδια χτυπωντας δυνατα να γινη μαρεγκα γυαλιστερη και σφιχτη..αφηστε στην ακρη να χλιαρυνη λιγο και βαλτε ψυγειο.
χτυπηστε σε ενα αλλο μπωλ πανω απο το μπαιν μαρι τους κροκους με την ζαχαρη και το μισο ποτηρι κρασι και χτυπηστε δυνατα να αφρατεψη να ασπριση και να αρχιση να πηζη..αυτη ειναι μια κρεμα ζαμπαγιον.. θα το χτυπηστε περιπου 10λεπτα..θα δειτε να πηζει σιγα σιγα να γινη σαν μους..κατεβαστε και ριξτε μεσα την ζελατινη την οποια εχετε ζεστανη μεσα στο νερο του μπαιν μαρι να διαλυθη και ριξτε την στο μιγμα των κροκων.ριξτε και το τυρι και χτυπατε συνεχως να γινη μια λεια κρεμα.
ριχνετε μεσα στο μιγμα την μαρεγκα χτυπωντας να ενσωματωθει απαλα.
ριξτε μεσα και την σαντιγυ κι ανακατεψτε τα ολα να γινουν λεια κρεμα.
συναρμολογηση του γλυκου
μεσα σε ενα ταψι τετραγωνο 23χ23 στρωστε σε σειρα τα σαβαγιαρ να μην εχουν κενα μεταξυ τους.η μερια με την ζαχαρη να ειναι απο πανω.πινελωστε με ενα πινελο σιροπι να το πινη καθε φορα..ξαναπινελωστε…ριξτε λιγο λιγωτερη απο την μιση κρεμα μεσα.βαλτε την καλυτερα σε κορνε χωρις μυτη και πιεστε να βγαινη ομοιομορφα πανω στα μπισκοτα και να τα καλυψη.πασπαλιστε με τριμμενη σοκολατα κουβερτουρα.καντε αλλη μια στρωση με μπισκοτα,πινελωστε με σιροπακι,βαλτε την υπολοιπη κρεμα σε σακουλα κορνε και καντε ροζετες στρογγυλες πολυ κοντα η μια με την αλλη να ακουμπανε μεταξυ τους..βαλτε ψυγειο να σφιξη.
οταν ειναι να σερβιρετε , πασπαλιζετε με κακαο και τριμμενη σοκολατα κουβερτουρα..
καλή επιτυχία.
στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις
γιατί δεν τελειωσαμε εδώ!
για παιδια