Για την Μεγάλη Εβδομάδα λέμε “ναι” στην νοστιμιά και φτιάχνουμε καλαμαράκια γεμιστά με σπανάκι που μοσχοβολούν μαμά και θάλασσα! Δοκιμάστε τα!
- καλαμαρακια 1 κιλό μικρά ή μεσαία
- σπανακι 1-1μιση κιλό περίπου
- κρεμμυδι 2 φρέσκα
- κρεμμυδι 1 ξερό
- άνηθος 2-3 κουταλιές της σούπας
- πιπεριά Μισή πράσινη
- δυοσμος 1 κουταλάκι του γλυκού
- ελαιολαδο 1-2 ποτηράκια του κρασιού
- σάλτσα ντομάτας Μισό κουτί περίπου κονκασέ
Υλικά
Η αλήθεια είναι ότι έχουμε μία αδυναμία στα μαλάκια. Γι’ αυτό και σε κάθε περίοδο νηστείας, δεν χάνουμε ευκαιρία και τα φτιάχνουμε με κάθε αφορμή τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα. Για την Μεγάλη Εβδομάδα λοιπόν, θα φτιάξουμε γεμιστά καλαμαράκια με σπανάκι που θα μας ξετρελάνουν όλους.
Δείτε ακόμα Καλαμαράκια στον φούρνο με κουρκουμά
Κι επειδή είναι μία συνταγή χιλιοδοκιμασμένη δεν θα μπορούσαμε να μην την μοιραστούμε και μαζί σας. Γιατί μπορεί η Μεγάλη Εβδομάδα να είναι μία από τις πιο πένθιμες περιόδους της Χριστιανοσύνης, όμως η νοστιμιά δεν πρέπει να λείπει από το τραπέζι μας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα καλαμαράκια γεμιστά με σπανάκι:
Εκτέλεση για τα καλαμαράκια γεμιστά με σπανάκι
Αρχικά σοτάρουμε μόνο του το σπανάκι για να βγάλει τα πολλά υγρά του. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι.
Προσθέτουμε επίσης τον ψιλοκομμένο άνηθο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, την μισή πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους χωρίς τα σπόρια σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να μελώσουν. Δεν θέλουμε να τηγανιστούν.
Αφού είναι έτοιμα, ρίχνουμε το ρύζι, αφού πρώτα το έχουμε ξεπλύνει 2-3 φορές τουλάχιστον, για να φύγει η “κόλλα” του και να μην λασπώσει κατά το μαγείρεμα.
Δείτε ακόμα Τηγανιτά καλαμαράκια για την Μεγάλη Εβδομάδα
Ανακατεύουμε λίγο για να τραβήξει το ρύζι τα αρώματα από τα λαχανικά και τα μυρωδικά και στο τέλος προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε λίγο ζεστό νερό για να διαλύσουμε την σάλτσα ντομάτας και αφού δέσει η σάλτσα για την γέμιση, γεμίζουμε τα καλαμαράκια και τα κλείνουμε καλά με μία οδοντογλυφίδα.
Αφού έχουμε γεμίσει τα καλαμαράκια, στην κατσαρόλα προσθέτουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένα, την άλλη μισή πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους χωρίς τα σπόρια της και τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Δείτε ακόμα Καλαμαράκια σωτέ με λαχανικά
Από πάνω βάζουμε τα γεμιστά καλαμαράκια και τα σοτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά όλα μαζί με προσοχή. Αφού πάρουν λίγο χρώμα τα καλαμαράκια ρίχνουμε από πάνω το σπανάκι και το σοτάρουμε και αυτό λίγο.
Στην συνέχεια προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, αλάτι και πιπέρι και φυσικά λίγο νερό, ίσα ίσα να σκεπάσει το φαγάκι μας. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να μελώσει η σάλτσα.
Tips για τα καλαμαράκια γεμιστά με σπανάκι
Αντί σπανάκι μπορείτε να βάλετε σταμναγκάθι ή κολοκυθοκορφάδες. Ακόμα και φασολάκια. Δεν θέλουμε τα καλαμαράκια να έχουν πολλά υγρά, αφού τα γεμίσουμε, γιατί μετά στο τσιγάρισμα που θα τους κάνουμε θα πιτσιλάει το λάδι. Σερβίρετε κρύο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Κυριακη Αθανασακη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις Πασχαλινές μας συνταγές με ένα κλικ ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15