Συνταγή για κρασάτα καλαμαράκια με μανέστρα !Μα τι μοσχομυριστό φαγάκι έχουμε για εσάς σήμερα; Κρασάτα καλαμαράκια με μανέστρα! Ένα μαμαδίστικο νηστίσιμο φαγάκι που μυρίζει θάλασσα. Η μανέστρα ή αλλιώς το κριθαράκι είναι ένα αγαπημένο ζυμαρικό.
- καλαμαρακια 1 κιλό
- κρεμμυδι 2 κομμένα σε καρέ
- σκορδο Λίγο τριμμένο
- καρότο 1 τριμμένο
- μαιντανος 1 χούφτα ψιλοκομμένο
- ντοματίνια 1 κουτί ψιλοκομμένα
- κρασι 1 κούπα κόκκινο
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- πάπρικα Κατά βούληση
- μοσχοκάρυδο 2 πρέζες
- κριθαράκι 500 γρ. μέτρια
Υλικά
Πόσο μάλλον όταν το αναδεικνύουμε με κόκκινη σαλτσούλα, διάφορα μυρωδικά και μπαχαρικά και λίγο κρασί για το σβήσιμο. Αν θέλουμε να ταΐσουμε και τα παιδάκια μας με αυτά τα κρασάτα καλαμαράκια με μανέστρα, μπορούμε να βγάλουμε το κρασί.
Επίσης μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που νηστεύουν και από το αλκοόλ την περίοδο της Σαρακοστής όπως είθισται, οπότε αν θέλετε ένα άκρως νηστίσιμο φαγητό, το κρασί μπορεί να αφαιρεθεί.
Τα καλαμαράκια είναι πεντανόστιμα θαλασσινά και χαιρόμαστε να τα τρώμε τόσο τηγανιτά όσο και κοκκινιστά.
Δείτε ακόμα Καλαμαράκια με ρύζι, σκόρδο και κουρκουμά στο τηγάνι!
Αν θέλετε να θυμηθείτε τις καλές εκείνες μέρες που πηγαίνατε σε ουζερί τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτήν την συνταγή. Είναι καλύτερη και από τις συνταγές με κοκκινιστά καλαμαράκια και μανέστρα, που προσφέρουν στα ουζερί και στις ψαροταβέρνες. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τη συνταγή για κρασάτα καλαμαράκια με μανέστρα, στην αρχή καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμαράκια μας. Τα κόβουμε και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν. Παίρνουμε μία άλλη ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το καρότο. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα, ρίχνουμε και τα καλαμαράκια μαζί με το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και το μοσχοκάρυδο.
Ανακατεύουμε το φαγητό μας και το αφήνουμε για ένα με δύο λεπτά. Το σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και το αφήνουμε για λίγο έτσι ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την ντομάτα και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε 3 κούπες νερό και αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα.
Στο τέλος ρίχνουμε την μανέστρα ή αλλιώς το κριθαράκι και ανακατεύουμε συχνά μέχρι να γίνει. Όταν χρειαστεί συμπληρώνουμε με ζεστό νερό.
Δείτε ακόμα Συνταγή για καλαμαράκια λεμονάτα με μουστάρδα
Η συνταγή είναι της φίλης μας Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή