Υλικά
1 κιλό φρέσκα καλαμάρια ή θράψαλα
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα κομμένη σε κύβους
3-4 κομματάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
ελάχιστο λεμόνι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καλαμάρια σε ροδέλες ή κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος. Τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τα καλαμάρια, τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και το λεμόνι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου μία ώρα, προσέχοντας να μην κολλήσουν. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίογ νερό. Σβήνουμε το φαγητό ότι η σάλτσα πήξει.
Πηγή: tasty-day.grΕιδήσεις σήμερα
- Μούχλα στα μαλλιά: Ο Λόγος που δεν πρέπει να κοιμόμαστε με βρεγμένα μαλλιά
- Θολά τζάμια αυτοκινήτου από τη βροχή και το κρύο: Πως να τα ξεθολώσετε χωρίς να κινδυνεύσετε
- Άντα Λεούση : Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 13/01/25 ως 19/1/2025 για όλα τα ζώδια
- Μενού εβδομάδας από 13/1/24 έως 19/01/25
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί ο Τάσος Ιορδανίδης από τη σειρά – Ολές οι λεπτομέρειες