Close

Καλαμαράκια ψητά με φέτα και σώς μουστάρδα

Καλαμαράκια- ψητά- με φέτα- και- σώς- μουστάρδα-

Συνταγή για Καλαμαράκια ψητά με φέτα και σώς μουστάρδα. Καλαμαράκια ψητά στον φούρνο, γεμιστά με φέτα, ρίγανη και μαϊντανό. Στο γαρνίρισμα σώς μουστάρδας.

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα φαγητό που μυρίζει θάλασσα. Θα φτιάξουμε πεντανόστιμα καλαμαράκια ψητά στον φούρνο με φέτα και ρίγανη και θα τα περιλούσουμε με πεντανόστιμη και πανεύκολη σώς μουστάρδας. Είναι μία συνταγή πανεύκολη για τους λάτρεις των θαλασσινών.

Τα καλαμαράκια είναι σίγουρα ένα αγαπημένο φαγητό και αξίζει να τα δοκιμάσετε και με αυτόν τον τρόπο. Ένα πιάτο που μπορούμε να το απολαύσουμε στα επίσημα τραπέζια μας, όλο το χρόνο και να ξετρελάνουμε όλη την οικογένεια αλλά και τους καλεσμένους μας.

Καλαμαράκια ψητά με φέτα και σώς μουστάρδα

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Καλαμαράκια ψητά με φέτα και σώς μουστάρδα:

Καλαμαράκια -ψητά- με- φέτα -και- σώς- μουστάρδα-

Εκτέλεση για τα Καλαμαράκια ψητά με φέτα και σώς μουστάρδα:

Στην αρχή παίρνουμε τα καλαμάρια και τα καθαρίζουμε καλά σε ένα πιάτο. Στην συνέχεια σε ένα ξεχωριστό μπολ προσθέτουμε την φέτα θρυμματισμένη, την ρίγανη, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αφού φτιάξουμε την γέμιση, γεμίζουμε τα καλαμάρια και τα κλείνουμε βάζοντας οδοντογλυφίδα στην άκρη τους. Βάζουμε τα καλαμάρια σε πυρέξ στο οποίο έχουμε στρώσει αλουμινόχαρτο και βάζουμε από πάνω το ελαιόλαδο. Κλείνουμε το αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε για 1 ώρα.

Δείτε ακόμα Καλαμαράκια τηγανητά όπως στις ταβέρνες (βίντεο)

Στην συνέχεια τα ξεσκεπάζουμε από το αλουμινόχαρτο, βγάζουμε το ζουμί τους και τα ξανά βάζουμε να ψηθούν για άλλα 5 λεπτά στον φούρνο. Στην συνέχεια τα μεταφέρουμε σε μία πιατέλα και τα κόβουμε σε φέτες.

Εκτέλεση για την σώς μουστάρδας

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μουστάρδα, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, την ρίγανη και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα περιχύνουμε με την σώς τα καλαμάρια και απολαμβάνουμε.

Καλαμαράκια -ψητά- με- φέτα -και- σώς- μουστάρδα-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Νικολέττα Δρόσου

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr