Η καλύτερη συνταγή για Καλαμαράκια τηγανητά όπως στις ταβέρνες! Τα καλαμαράκια είναι από τα αγαπημένα μας θαλασσινά και σίγουρα αυτά τα καλαμαράκια είναι η καλύτερη συνταγή. Είναι τραγάνα απέξω και μαλακά από μέσα και σίγουρα μπορούν να συνοδεύσουν το ουζάκι ή το τσιπουράκι σας.
- καλαμαρακια 800 γρ καθαρισμένα
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γρ
- καλαμποκάλευρο 100 γρ
- Σιμιγδάλι ψιλό 100 γρ
- αλατι 1/2 κτσ
Για τη γαρνιτούρα
- ηλιέλαιο 1,5 λίτρο
Για το τηγάνισμα
Δείτε ακόμα Συνταγή για καλαμαράκια λεμονάτα με μουστάρδα
Επίσης, μπορείτε να τα συνοδεύσετε με πατάτες τηγανιτές και να κάνετε…γλέντι από την νοστιμιά! Είναι υπέροχη συνταγή και αυτά τα τηγανιτά καλαμαράκια είναι καλύτερα και από αυτά που θα μπορούσατε να φάτε σε ένα ουζερί ή σε μία ψαροταβέρνα.
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω για Καλαμαράκια τηγανητά όπως στις ταβέρνες
INGREDIENTS
800 g squids
———————————
150 g all purpose flour
100 g maize flour
100 g fine semolina
1/2 tbsp salt
———————————–
1 liter water
1/2 tbsp salt
————————————-
1,5 liter vegetable oil
Δείτε ακόμη Πως να πετύχετε τα τηγανιτά Καλαμαράκια πολύ μαλακά μέσα τραγανά έξω
GERMAN
ZUTATEN
800 g Tintenfische
———————————
150 g Allzweckmehl
100 g Maismehl
100 g feiner Grieß
1/2 EL Salz
———————————–
1 Liter Wasser
1/2 EL Salz
————————————-
1,5 Liter Pflanzenöl
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τα πιο νόστιμα και τα πιο τραγανά καλαμαράκια τηγανιτά όπως αυτά που τρώμε στις ταβέρνες, το μυστικό είναι το καλαμποκάλευρο. Σε ένα ορθογώνιο γυάλινο πυρέξ ρίχνουμε το αλεύρι Γ.Ο.Χ , το καλαμποκάλευρο , το ψιλό σιμιγδάλι και το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα. Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε το νερό μαζί με το αλάτι και ανακατεύουμε να διαλυθεί το αλάτι στο νερό.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα(διαλέγουμε να ναι μεγάλη για να μην πιτσιλάει το λάδι όταν τηγανίζουμε)ρίχνουμε 1,5 λίτρο ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει καλά (στους 170 c).
Δείτε ακόμη Το καλύτερο κουρκούτι για καλαμαράκια τηγανητά τραγάνα
Αφού έχουμε καθαρίσει τα καλαμαράκια και τα έχουμε κόψει τα βουτάμε πρώτα ένα ένα στο μείγμα με το αλεύρι και στην συνέχεια μέσα στο μπολ με το νερό. Τινάζουμε καλά το περίσσιο νερό και απευθείας τα τηγανίζουμε λίγα λίγα κάθε φορά 1-2 λεπτά στο καυτό το λάδι.
Αφού τηγανιστούν τα ρίχνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περίσσιο λάδι. Τα τηγανητά καλαμαράκια είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε στο τραπέζι.. Είναι τραγανά από έξω και μαλακά από μέσα…Θα τα λατρέψετε!! Καλή σας επιτυχία!!!
Μυστικά για τα τέλεια τηγανίτα καλαμαράκια
Χρησιμοποιήστε καυτό λάδι σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι και λίγη καλαμαράκια τη φόρα.
Το καλαμποκάλευρο θα τα κάνει χρυσαφένια και πιο τραγανά από το κανονικό αλεύρι.
Μην τα αφήσετε πάνω από δύο λεπτά γιατί θα σκληρύνουν.
Καλή επιτυχία
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15