Καλαμάρι ψητό γεμιστό με τυριά και λαδολέμονο! Μια πικάντικη συνταγή για καλαμάρι ψητό γεμιστό με τυριά και λαδολέμονο. Μια συνταγή για καλαμαράκια γεμιστά με φέτα, κίτρινο τυρί και πιπεριές το κάτι άλλο.
- καλαμαρακια 4 μεγάλα
- φέτα 200 γρ. τριμμένη
- κεφαλογραβιέρα 200 γρ. τριμμένη
- κασέρι 200 γρ τριμμένο
- πιπεριά 1 κομμένη σε κύβους πράσινη
- πιπεριά 1 κομμένη σε κύβους κόκκινη
- μαιντανος δυο κουταλιές ψιλοκομμένο
Υλικά
Το λαδολέμονο τα κάνει ζουμερά και πεντανόστιμα. Τολμώ να πω πως ίσως είναι και η καλύτερη συνταγή για γεμιστό καλαμάρι.
Φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε.
Περιμένω και τα σχόλιά σας
Δείτε παρακάτω τη συνταγή για Καλαμάρι ψητό γεμιστό με τυριά και λαδολέμονο
4 μεγάλα καλαμάρια
200 γρ. φέτα τριμμένη
200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
200 γρ. κασέρι τριμμένο
Μια πιπεριά πράσινη κομμένη σε κύβους
Μια πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κύβους
δυο κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για το λαδολέμονο
1 λεμόνι μεγάλο (το χυμό του)
θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα γεμάτη
μίση κούπα ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τα καλαμάρια μας.
Αφαιρούμε τα έντερα και καθαρίζουμε πολύ καλά. Προσοχή μην τα τρυπήσετε. Στη συνέχεια, κόβουμε το πάνω μέρος από το κεφάλι, εκεί που είναι τα μάτια, βγάζουμε το ράμφος. Κρατάμε τα πλοκάμια, τα πλένουμε ξανά και τα ψιλοκόβουμε.
Δείτε επίσης : Φανταστικά γεμίστα καλαμάρια απο τη Sofia Kara
Ξαναπλένουμε τα καλαμάρια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.Τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας
Παίρνουμε ένα μπολ και προσθέτουμε τα πλοκάμια ψιλοκομμένα, τα τυριά, τις πιπεριές και τον μαϊντανό. Με ένα μικρό κουτάλι γεμίζουμε τα καλαμάρια.
Κλείνουμε το κάθε καλαμάρι με μία οδοντογλυφίδα. Περνούμε ένα ταψί και βάζουμε μέσα αλουμινόχαρτο, και πάνω σε αυτό βάζουμε λαδόκολλα. Ρίχνουμε αλάτι στα καλαμάρια και τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα. Ρίχνουμε ελάχιστο νερό και λάδι. Στη συνέχεια διπλώνουμε αρχικά την λαδόκολλα και στη συνέχεια το αλουμινόχαρτο και κλείνουμε καλά.
Δείτε επίσης : Καλαμάρια γεμιστά με φέτα και σώς μουστάρδας
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον φούρνο για 40 λεπτά. Στο τελευταίο πεντάλεπτο ανοίγουμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο να ροδίσει. Μην ψήσετε για πάρα πολύ ώρα για να μη στεγνώσουν και γίνουν σκληρά τα καλαμάρια.
Παίρνουμε ένα πιάτο. Τοποθετούμε τα καλαμάρια και ρίχνουμε το λαδολέμονο αμέσως μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο. Χαράζουμε τα καλαμάρια και σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Εκτέλεση για το λαδολέμονο
Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και χτυπάμε για δευτερόλεπτα
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή