Υπέροχο καλαμποκόψωμο με φέτα. Ένα πεντανόστιμο, πανεύκολο και γρήγορο ψωμί, που δεν απαιτεί ούτε μαγιά, ούτε προζύμι, ούτε καν μίξερ για τη παρασκευή του έτοιμο σε 30 λ, ζεστό και μυρωδάτο στο τραπέζι σας. Μια πανεύκολη, για αρχάριους συνταγή (προσαρμοσμένη από εδώ) για το τέλειο καλαμποκόψωμο που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με την ευκολία παρασκευής του και την υπέροχη γεύση του. Απλά δοκιμάστε το!
Δείτε ακόμα: Ψωμι με μπυρα χωρις καθολου ζυμωμα μονο με μια σπατουλα!!!
Υλικά συνταγής
1 φλ. τσαγιού αλεύρι καλαμποκιού (καλαμποκάλευρο)
1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κοφτά κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι πλήρες
1/2 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες
2 αυγά, χτυπημένα
5 κ.σ. βούτυρο λιωμένο (ή σπορέλαιο) + 20 γρ. επιπλέον για άλειμμα ταψιού
120 γρ. φέτα, ψιλοθρυμματισμένη
Δείτε ακόμα: Μηλοπιτάκια με ψωμί του τοστ έτοιμα σε λίγα λεπτά!!
Εκτέλεση συνταγής
Παίρνετε ένα τηγάνι 23 εκ. περίπου με βαρύ πάτο (από χυτοσίδηρο με ειδικό χερούλι που να μπαίνει στο φούρνο), το βάζετε στο φούρνο και ανάβετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Όσο ο φούρνος προθερμαίνετε αρχίζετε με τη παρασκευή του ψωμιού. [*]
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύετε καλά. Κάνετε μια λακούβα στο κέντρο του και το αφήνετε στην άκρη. Σε άλλο μπολ χτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε το γάλα, ανακατεύετε, ρίχνετε και το γιαρούρτι και συνεχίζετε το ανακάτεμα να ομογενοποιηθούν.
Στη συνέχεια ρίχνετε το “υγρό” μείγμα αυγών μέσα στη λακούβα στο “στερεό” μείγμα αλευριών, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε πολύ καλά με κουτάλα ή σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τέλος προσθέτετε και τη ψιλοθρυμματισμένη φέτα και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί ομοιόμορφα στο μείγμα.
Όταν το τηγάνι κάψει αρκετά μέσα στο φούρνο το βγάζετε, προσεκτικά με γάντι, από το φούρνο, ρίχνετε μέσα τα 20 γρ. βούτυρο, και με ένα πιρούνι ή ανακινώντας το τηγάνι απλώνετε με γρήγορες κινήσεις, καλά το βούτυρο στη βάση και τα τοιχώματά του. Το ξαναβάζετε στο φούρνο για 1-2 λ περίπου ή μέχρι να “κάψει” καλά το βούτυρο χωρίς όμως να “μαυρίσει” και μυρίσει.
Βγάζετε το τηγάνι από το φούρνο ρίχνετε μέσα το μείγμα ψωμιού, το απλώνετε καλά με μια σπάτουλα και το ξαναβάζετε στο φούρνο. Το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 19-22 λ ανάλογα με το φούρνο σας, ή μέχρι να ροδίσει.
Το αφαιρείτε από το φούρνο και το ξεφορμάρετε αμέσως, αναποδογυρίζοντάς το σε σχάρα και το αφήνετε για 10-15 λ να κρυώσει ελαφρώς για να μπορέσετε να το κόψετε. Μετά το απολαμβάνετε… καλή σας όρεξη
[*] Αν δεν έχετε τηγάνι με βαθύ πάτο από χυτοσίδηρο που μπαίνει στο φούρνο χρησιμοποιήσετε ένα απλό ταψάκι με τις ίδιες διαστάσεις και εκτελείτε τη συνταγή όπως αναφέρεται πιο πάνω, με τη διαφορά ότι θα το ψήσετε σε προθερμασμένο φούρνο στους ίδιους βαθμούς, 220 βαθμούς, αλλά στον αέρα και όχι πάνω κάτω στις αντιστάσεις όπως στο τηγάνι χυτοσίδηρου.