Συνταγή για μαμαδίστικα γιουβαρλάκια στην καλοκαιρινή εκδοχή τους με πηχτό αυγολέμονο και λαχανικά ακόμη και τις ημέρες καύσωνα.
από την φίλη μας Ελινα Σκλαβου.
- κιμάς μοσχαρίσιος 650 γραμμάρια
- κρεμμυδι 1 μεγάλο
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- δυοσμος 1 κουταλάκι του γλυκού ξερός
- ρυζι 1,5 φλιτζάνι του καφέ πλυμένο Καρολίνα
- άνηθος 3-4 κλαδάκια ψιλοκομμένος
- ασπραδια 2
Υλικά
- πατατες 1-2
- καρότο 1-2
- άνηθος 1-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
- αλατι Κατά βούληση
- νερό 1/2 λίτρο περίπου
- ελαιολαδο 1/2 φλιτζάνι
Για την σούπα
- κρόκους αυγού 2
- κορν φλαουρ 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας
- λεμονι Χυμό από 2
Για το αυγολέμονο
Vegan γιουβαρλάκια από μανιτάρια
Τα γιουβαρλάκια όπως και οι περισσότερες σούπες (εκτός από τις βελουτέ) είναι χειμωνιάτικα φαγητά, διότι τρώγονται σύμφωνα με τον κόσμο ζεστές και είναι ό,τι πρέπει ακόμη και για τα κρυολογήματα. Όμως μπορούμε να μετατρέψουμε τέτοιες σούπες σε καλοκαιρινές όπως αυτή η πολύχρωμη σούπα γιουβαρλάκια με πατάτες, καρότα και μυρωδικά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα καλοκαιρινά γιουβαρλάκια με λαχανικά:
Εκτέλεση για τα καλοκαιρινά γιουβαρλάκια με λαχανικά
Σε μία λεκάνη βάζουμε τον μοσχαρίσιο κιμά. Περνάμε από το μούλτι το κρεμμύδι και το βάζουμε και αυτό στην λεκάνη με τον κιμά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τον ξερό δυόσμο, τον ψιλοκομμένο άνηθο, τα ασπράδια του αυγού και το πλυμένο ρύζι Καρολίνα.
Ζυμώνουμε τον κιμά μας μέχρι να ομογενοποιηθεί και στην συνέχεια πλάθουμε τα γιουβαρλάκια μας. Αφού τα γιουβαρλάκια είναι έτοιμα ξεκινάμε να μαγειρεύουμε την σούπα μας.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την πατάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια όπως επίσης και το καρό κομμένο σε ροδέλες. Τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο. Προσθέτουμε το νερό και το αλάτι και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά. Στην συνέχεια βάζουμε τα γιουβαρλάκια και ξαφρίζουμε όποτε χρειάζεται.
Γιουβαρλάκια με τόνο
Έπειτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και βράζουμε περίπου μισή ώρα. Σβήνουμε την φωτιά μετά το μισάωρο και αφήνουμε να σταθεί για περίπου 10 λεπτά η σούπα μας. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός τους κρόκους αυγών μαζί με το κορν φλάουρ και τον χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε αργά στο μείγμα με τους κρόκους 2 κουτάλες από τον ζωμό στην κατσαρόλα χρησιμοποιώντας την κουτάλα που σερβίρουμε την σούπα.
Βάζουμε το μείγμα του αυγολέμονου τούμπα στην κατσαρόλα, κουνάμε την κατσαρόλα δεξιά και αριστερά, βράζοντας παράλληλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση και να δέσει το αυγολέμονο με την σούπα. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και απολαμβάνουμε.
Την είδαμε στην ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr