Συνταγή για καλοκαιρινά Κανελόνια με σπανάκι, μπεσαμέλ και τυριά. Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας ένα πολύ νόστιμο και καλοκαιρινό σουφλέ με κανελόνια που θα τα γεμίσουμε με σπανάκι, σέσκουλα, πράσο, άνηθο, μοτσαρέλα και τριμμένο πικάντικο κίτρινο τυρί. Θα τα καλύψουμε με επιπλέον μπεσαμέλ, μοτσαρέλα και πικάντικο κίτρινο τυρί και θα γλείφουμε και τα δάχτυλά μας.
- σπανακι 1 κιλό καθαρισμένο
- πράσο 1
- κρεμμυδι 1 ψιλοκομμένο
- κρεμμυδι 2 φρέσκα ψιλοκομμένα
- σέσκουλα 200 γραμμάρια
- μοτσαρελα 50 γραμμάρια τριμμένη με χαμηλά λιπαρά
- τυρί 50 γραμμάρια πικάντικό κίτρινο
- άνηθος Μισό ματσάκι περίπου
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Για την γέμιση
- Γάλα φρέσκο 1 κούπα (του καφέ φίλτρου)
- κορν φλαουρ 1 πολύ γεμάτη κουταλιά της σούπας
- μαργαρίνη 2 κουταλιές της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση λευκό
- μοσχοκάρυδο 3-4 κουταλάκια του γλυκού
Για την μπεσαμέλ
Αυτό δεν είναι ένα απλό σουφλέ με κανελόνια. Είναι όνειρο! Συνδυάζει υπέροχα την γεύση των αγαπημένων μας χορταρικών με την σπιτική μπεσαμέλ χωρίς αυγά και τα κίτρινα τυριά. Είναι ένα σουφλέ με κανελόνια που μπορείτε να φτιάξετε σε οποιοδήποτε καλοκαιρινό επίσημο τραπέζι σας και όχι μόνο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Καλοκαιρινά κανελόνια με σπανάκι, μπεσαμέλ και τυριά
Εκτέλεση για την μπεσαμέλ
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το ελαφρύ γάλα και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε διαρκώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σφίξει η μπεσαμέλ. Προσθέτουμε την μαργαρίνη και ανακατεύουμε για να γίνει βελούδινη η μπεσαμέλ μας. Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, λευκό πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Εκτέλεση για την γέμιση
Αρχικά αν έχουμε φρέσκο σπανάκι το καθαρίζουμε, το ζυγίζουμε και το ζεματίζουμε σε μπόλικο και κοχλαστό αλατισμένο νερό για 4-5 λεπτά. Στην συνέχεια το σουρώνουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Έπειτα ψιλοκόβουμε το σπανάκι όσο πιο λεπτό μπορούμε.
Παίρνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο ξερό και φρέσκο κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο σπανάκι ή το κατεψυγμένο (όπως είναι από την κατάψυξη).
Επίσης προσθέτουμε τα σέσκουλα, τον ψιλοκομμένο άνηθο και το ψιλοκομμένο πράσο και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν όλα μαζί για περίπου 7-8 λεπτά για να εξατμιστούν πλήρως όλα τα υγρά.
Δείτε ακόμα Συνταγή για κανελόνια με κρέμα γάλακτος γεμιστά με τυριά & παριζάκι
Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε την μοτσαρέλα, το πικάντικο κίτρινο τυρί τριμμένα και την μισή μπεσαμέλ. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Αφήνουμε το τηγάνι με την γέμιση στην άκρη.
Εκτέλεση για το στήσιμο
Αρχικά απλώνουμε την μπεσαμέλ που αφήσαμε προηγουμένως στην άκρη στον πάτο του ταψιού. Γεμίζουμε τα κανελόνια με την γέμιση και τα αραδιάζουμε στο ταψί μας.
Από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη μπεσαμέλ και προσθέτουμε επιπλέον μοτσαρέλα, πικάντικο κίτρινο τυρί και τριμμένη φρυγανιά. Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε το σουφλέ μας στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 30 λεπτά. Έπειτα το ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει για λίγα λεπτά ακόμη.
Tips για τα Καλοκαιρινά Κανελόνια με σπανάκι, μπεσαμέλ και τυριά
Τα κανελόνια και τα λαζάνια καλό θα ήταν να τα αγοράσουμε από λαϊκή γιατί είναι πιο νόστιμα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Mina Rizou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr