Συνταγή για καλοκαιρινά μπιφτέκια με ψητή φέτα, πιπεριά και ντομάτα. Σήμερα ετοιμάσαμε για εσάς αφράτα και πεντανόστιμα καλοκαιρινά μπιφτέκια με ψητή φέτα, πιπεριά και ντομάτα και τα ψήσαμε στο σχαροτήγανο για πιο υγιεινά.
- κιμάς μοσχαρίσιος 1 κιλό
- φρυγανιά 250 γραμμάρια τριμμένη
- αυγα 1
- ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας
- ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού
- πιπέρι 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- μιξ μπαχαρικών για κιμά 1 κουταλάκι του γλυκού
- νερό 1 κουταλιά της σούπας
Υλικά
Είναι παραδοσιακά μπιφτεκάκια με ψητή φέτα, πιπεριά και ντομάτα, με μοσχαρίσιο κιμά, μπαχαρικά, αυγό και λίγο νεράκι. Είναι σίγουρα πεντανόστιμα και πανεύκολα.
Εμείς ψήσαμε μαζί με τα μπιφτεκάκια και μερικές χρωματιστές πιπεριές και ντομάτες, ενώ βάλαμε και λίγη φέτα. Αν θέλετε μπορείτε να το κάνετε κι εσείς για να συνοδεύσετε τα μπιφτεκάκια σας. Διαφορετικά μπορείτε να τα απολαύσετε με πατάτες ή ρύζι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Καλοκαιρινά μπιφτέκια με ψητή φέτα, πιπεριά και ντομάτα:
Εκτέλεση για τα Καλοκαιρινά μπιφτέκια με ψητή φέτα-, πιπεριά και ντομάτα
Σε μία λεκάνη βάζουμε το μοσχαρίσιο κιμά, την τριμμένη φρυγανιά, το αυγό, το ελαιόλαδο, την ρίγανη, το πιπέρι, το αλάτι, το μιξ μπαχαρικών για κιμά και το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως ο κιμάς μας. Έπειτα τον σκεπάζουμε με μία πλαστική μεμβράνη και τον αφήνουμε στο ψυγείο για ολόκληρο το βράδυ.
Δείτε ακόμα Μπιφτέκια λαχανικών για κατάψυξη
Την επόμενη μέρα πλάθουμε τα μπιφτεκάκια μας. Βάζουμε ελάχιστο λάδι στο σχαροτήγανο και τα ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα σε σιγανή φωτιά. Με τον ίδιο τρόπο αν θέλουμε ψήνουμε κύβους φέτας, χρωματιστές πιπεριές και φρέσκιες ντομάτας.
Στο τέλος τα περιχύνουμε με φρέσκια σαλτσούλα ντομάτας που θα την φτιάξουμε με ντομάτα ώριμη, 1 σκελίδα σκόρδο βασιλικό, λίγο ελαιόλαδο πελτέ ντομάτας, λίγο ζάχαρη,ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Κόβω τις ντομάτες σε μεγάλα κομμάτια (όπως της σαλάτας). Ζεσταίνω σε ένα βαθύ τηγάνι το λάδι, σοτάρω για λίγα λεπτά το σκόρδο, μετά και τον βασιλικό, κι έπειτα ρίχνω και τις ντομάτες. Καπακώνω το τηγάνι και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά για περίπου 50-60 λεπτά ώσπου να λιώσει η ντομάτα. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω τη ζάχαρη και τον πελτέ κι αφήνω να πάρουν μια τελευταία βράση.
Η συνταγή είναι της φίλης μας βασιλικη δαουτη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια