Συνταγή για Καλοκαιρινά παπουτσάκια με κολοκύθι.Δοκιμάστε τα παπουτσάκια του Καλοκαιριού με κολοκύθι, κιμά και μπεσαμέλ και γλείψτε και τα πιάτα!!!
- κολοκυθάκια 6 κανονικά προς μεγάλα
- φέτα 50-60 γραμμάρια περίπου
- ελαιολαδο Λίγο
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 500 ml
- αυγα 1
- κορν φλαουρ 3 κουταλιές της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- κύβοι λαχανικών Μισός
- μοσχοκάρυδο Κατά βούληση
- κεφαλοτύρι 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο
Για την μπεσαμέλ
- κιμάς ανάμεικτος Μισό κιλό
- κρεμμυδι 1 μεγάλο
- σκορδο 1 σκελίδα
- σάλτσα ντομάτας 1 ποτηράκι του κρασιού περίπου
- αλατι 1 πρέζα
- πιπέρι 1 πρέζα
- κανελά 1 πρέζα
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
- μαιντανος 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος
Για τον κιμά
Η παραδοσιακή συνταγή για τα παπουτσάκια είναι υπέροχη και περιλαμβάνει μελιτζάνες στη βάση. Σήμερα όμως είπαμε να δοκιμάσουμε και ένα διαφορετικό λαχανικό που βρίσκεται σε αφθονία το Καλοκαίρι. Παπουτσάκια του Καλοκαιριού με κολοκύθι αντί για μελιτζάνες.
Δείτε ακόμα Παπουτσάκια νηστίσιμα με μανιτάρια
Η αλήθεια είναι ότι το Καλοκαίρι μας προσφέρει μία πληθώρα φρέσκων λαχανικών που μπορούμε να εντάξουμε στο μενού μας, γι’ αυτό και ο πειραματισμός στην κουζίνα επιβάλλεται. Εμείς δοκιμάσαμε αυτά τα κολοκυθάκια και οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι τα λατρέψαμε. Περιμένουμε εντυπώσεις.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα καλοκαιρινά παπουτσάκια με κολοκύθι
Εκτέλεση για την μπεσαμέλ στα καλοκαιρινά παπουτσάκια με κολοκύθι
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το φρέσκο γάλα, το αυγό και λιώνουμε σε ένα ποτήρι το κορν φλάουρ με λίγο νερό. Προσθέτουμε και το μείγμα με το κορν φλάουρ στο κατσαρολάκι με το γάλα, τον κύβο λαχανικών και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
Μόλις πήξει απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το τριμμένο κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε την μπεσαμέλ στην άκρη.
Εκτέλεση για τον κιμά στα καλοκαιρινά παπουτσάκια με κολοκύθι
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις το ελαιόλαδο ζεσταθεί προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το λιωμένο σκόρδο και σοτάρουμε για λίγο. Έπειτα προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι ο κιμάς να πάρει γκρι χρώμα. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και φέρνουμε 1-2 γύρες τον κιμά.
Δείτε ακόμα Ζουμερά παραδοσιακά παπουτσάκια με σάλτσα και όλα τα μυστικά τους
Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και λίγο νεράκι, ίσα ίσα να αραιώσουμε την σάλτσα. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι με προσοχή γιατί έχει και η μπεσαμέλ και λίγη κανέλα. Βράζουμε μέχρι ο κιμάς να μείνει με το λάδι του και αφήνουμε τον κιμά στην άκρη.
Εκτέλεση για τα παπουτσάκια με κολοκύθι
Παίρνουμε τα κολοκυθάκια τα κόβουμε και τα αδειάζουμε από την ψίχα τους. Αν είναι κάπως μεγάλα και παχουλά τα βάζουμε για 5 λεπτά σε καυτό νερό έτσι ώστε να μαλακώσουν στα σίγουρα. Βάζουμε στη βάση του κάθε κολοκυθιού από ένα μικρό μπαστουνάκι φέτας.
Στην συνέχεια από πάνω μοιράζουμε τον κιμά και την μπεσαμέλ. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 45 λεπτά στις αντιστάσεις.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Γεωργια Σαλονικα
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή