Συνταγή για Καλοκαιρινά πιπεροπιτάκια με σπιτική ζύμη και πιπεριές Φλωρίνης, σαν μικρά ψωμάκια για την παραλία ή το σχολικό κολατσιό.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1-2 κουταλιές της σούπας
- μαγιά 1 φακελάκι
- νερό 1-2 κουταλιές της σούπας χλιαρό
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
Υλικά
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ηλιέλαιο 2 φλυτζάνακια του καφέ
- νερό 1 φλυτζάνι του καφέ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Όσο πάρει
Για την ζύμη
- πιπεριά Φλωρίνης 4-5 μεγάλες
- φέτα 1 τέταρτο του κιλού περίπου
- μιξ τυριών 250-300 γραμμάρια
- ρίγανη Κατά βούληση
- δυοσμος Κατά βούληση
Για την γέμιση
Σήμερα θα δοκιμάσουμε μερικά φανταστικά και άκρως αφράτα καλοκαιρινά πιπεροπιτάκια. Είναι σαν γεμιστά ψωμάκια με γέμιση από πιπεριές Φλωρίνης, φέτα και μιξ τυριών. Αυτά τα πιτάκια είναι σκέτο γλύκισμα και είναι κατάλληλα για σχολικό κολατσιό ή την παραλία.
Μπορούμε επίσης να τα φτιάξουμε για το ταξίδι των διακοπών όσο είμαστε στο αυτοκίνητο. Είναι τόσο αφράτη η ζύμη που πραγματικά λιώνει στο στόμα. Εμείς τα δοκιμάσαμε πρόσφατα και η αλήθεια είναι πως θα τα ξαναφτιάξουμε σύντομα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα καλοκαιρινά πιπεροπιτάκια:
Εκτέλεση για την ζύμη
Ξεκινάμε την ζύμη μας φτιάχνοντας το προζύμι. Συγκεκριμένα διαλύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και την μαγιά στο χλιαρό νερό. Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Μόλις ανέβει το προζύμι προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το ηλιέλαιο, το νερό και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφού η ζύμη είναι έτοιμη την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 45 λεπτά.
Εκτέλεση για την γέμιση
Αρχικά ψιλοκόβουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και τις καθαρίζουμε καλά από τα σπόρια τους. Σπάμε την φέτα με τα χέρια μας. Βάζουμε σε ένα μπολ τις ψιλοκομμένες πιπεριές Φλωρίνης, την φέτα, το μιξ τυριών, την ρίγανη και τον δυόσμο. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμη.
Εκτέλεση για τα Καλοκαιρινά πιπεροπιτάκια
Χωρίζουμε την ζύμη μας σε μπαλάκια. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φυλλαράκι. Γεμίζουμε το κάθε φυλλαράκι με μία κουταλιά της σούπας περίπου από την γέμιση και κλείνουμε.
Δείτε ακόμα Πιπερόπιτα χωρίς φύλλο
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν πιτάκια και γέμιση. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, ανάλογα και τον φούρνο που διαθέτουμε, μέχρι να ροδίσουν, δηλαδή για περίπου 40 λεπτά, εστία πάνω κάτω.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Anastasia Anastasia Anastasia
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα