Close

Καλοκαιρινή κολοκυθόπιτα με φύλλο κρούστας

κολοκυθόπιτα-συνταγή-

Μία υπέροχη Καλοκαιρινή κολοκυθόπιτα με φύλλο κρούστας και για τις λιγούρες και τα τραπέζια του Καλοκαιριού, με σίγουρη επιτυχία και απλά υλικά.

    Για το πασπάλισμα

  • σουσαμι Κατά βούληση

Το Καλοκαίρι λατρεύουμε τα λαχανικά και υπάρχουν σε αφθονία στην φύση. Από αυτά τα λαχανικά, είναι και τα κολοκυθάκια, που το Καλοκαίρι είναι σκέτο γλύκισμα. Γι’ αυτό και σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε μία πεντανόστιμη κολοκυθόπιτα με φύλλο κρούστας.

Δείτε ακόμα Η εύκολη πίτα της εβδομάδας: Κολοκυθόπιτα στο τηγάνι χωρίς φύλλο

Αυτή η κολοκυθόπιτα είναι η τέλεια επιλογή για τα καλοκαιρινά σας τραπέζια, για το κολατσιό σας, ακόμη και για το ταπεράκι της παραλίας. Ενώ τα δικά μας παιδιά παρόλο που στα κολοκυθάκια δεν έχουν ιδιαίτερη αδυναμία, με αυτόν τον τρόπο τα τσακίζουν.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την καλοκαιρινή κολοκυθόπιτα με φύλλο κρούστας

κολοκυθόπιτα-συνταγή-

Recipe ingredients

1 package of puff pastry (450-500g)
800g of zucchini
100g of milk
5-6 medium eggs
4 fresh onions
1 dry onion
8 leaves of fresh mint or 1tsp
200g of olive oil
2 tsp baking powder
Salt
Pepper
400-500g feta cheese
Sesame seeds for sprinkling
Pan 25×38
baking resistances 160-170 for 55 minutes

Εκτέλεση για την καλοκαιρινή κολοκυθόπιτα με φύλλο κρούστας

Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 120 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα. Παίρνουμε 5 φύλλα κρούστας και τα κόβουμε σε λωρίδες. Βάζουμε τις λωρίδες σε ένα ταψί του φούρνου και ψήνουμε στους 120 βαθμούς Κελσίου μέχρι να προετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά μας.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 20-30 γραμμάρια ελαιόλαδο. Προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα φρέσκα και τα ξερά κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και να μαραθούν.

κολοκυθόπιτα-συνταγή-

Συγχρόνως τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό του τρίφτη. Προσθέτουμε στα κολοκύθια λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι, το μείγμα με τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε και χτυπάμε τα αυγά με το φρέσκο γάλα και 30 γραμμάρια ελαιόλαδο.

Δείτε ακόμα Κολοκυθόπιτα με φιστίκι Αιγίνης

Προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά στο μείγμα με τα κολοκυθάκια, ανακατεύουμε και βάζουμε την γέμιση στην άκρη. Παίρνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε ελαιόλαδο και απλώνουμε στον πάτο του 5 φύλλα κρούστας, δημιουργώντας μία “φωλιά” όπως θα δούμε και στο βίντεο. Λαδώνουμε πάντα το κάθε φύλλο ξεχωριστά.

Έπειτα παίρνουμε τα ψημένα φύλλα κρούστας σε λωρίδες και τα βάζουμε μέσα στο μείγμα με τα κολοκυθάκια. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε στο μείγμα και το μπέικιν πάουντερ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Απλώνουμε την γέμιση στο ταψί.

κολοκυθόπιτα-συνταγή-

Από πάνω θρυμματίζουμε την φέτα και ξεκινάμε να διπλώνουμε την πίτα μας με τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί, λαδώνοντας πάντα το κάθε φύλλο που εξέχει. Παίρνουμε τα υπόλοιπα φύλλα που έχουν περισσέψει και τα στρώνουμε από πάνω, λαδώνοντας πάντα και πιέζοντας το κάθε φύλλο στις 4 πλευρές του.

Δείτε ακόμα Παραδοσιακά κρητικά κολοκυθοπιτάκια με χειροποίητο τραγανό φύλλο

Λαδώνουμε καλά την πίτα και στο τέλος και έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις. Ψεκάζουμε την πίτα με λίγο νερό, κάνουμε με ένα μαχαίρι μικρές τρυπούλες στην πίτα, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 50-55 λεπτά.

κολοκυθόπιτα-συνταγή-

Tips για την καλοκαιρινή κολοκυθόπιτα με φύλλο κρούστας

Μπορούμε να βάλουμε μισό – 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό δυόσμο αντί για φρέσκο. Μπορούμε να βάλουμε ή 4 ή 6 αυγά.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr