Συνταγή για Καλοκαιρινή μακαρονάδα με σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνης και παρμεζάνα. Σήμερα θα φτιάξουμε μία μοναδική, ξεχωριστή και σούπερ λαχταριστή Καλοκαιρινή μακαρονάδα από πιπεριές Φλωρίνης που θα σας κάνει να γλείφετε και τα δάχτυλά σας. Μπορεί να μην είναι το πέστο που έχουμε συνηθίσει όμως παραμένει η πιο καλοκαιρινή μακαρονάδα για φέτος.
- μακαρονια 1 συσκευασία
Υλικά
Αξίζει να σημειωθεί πως μπορεί να γίνει και νηστίσιμη αυτή η καλοκαιρινή μακαρονάδα με σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνης καθώς και vegan αν αντικαταστήσουμε την παρμεζάνα με κάποιο φυτικό τυρί. Είναι κατάλληλη για μικρούς και μεγάλους και δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε όλο το σπιτικό πέστο μονομιάς.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Καλοκαιρινή μακαρονάδα με σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνης
Εκτέλεση για την Καλοκαιρινή μακαρονάδα με σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνης
Αρχικά κόβουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους. Τις βάζουμε μέσα στο μπλέντερ μαζί με την ψίχα καρυδιών, τα φύλλα μαϊντανού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την τριμμένη παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν μία παχύρρευστη κρέμα.
Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού είναι έτοιμα τα σουρώνουμε αλλά κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν για αργότερα. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε στο αντικολλητικό τηγάνι μία δόση σάλτσα πέστο (ανάλογα με το πόσα πιάτα θέλουμε να σερβίρουμε).
Δείτε ακόμα Μακαρονάδα μπουγιουρντί
Αφού ζεσταθεί προσθέτουμε και τα μακαρόνια μαζί με το νερό που κρατήσαμε πριν λίγο και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε λίγη τριμμένη παρμεζάνα και απολαμβάνουμε.
Tips για την Καλοκαιρινή μακαρονάδα με σάλτσα από πιπεριές Φλωρίνης
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι μακαρόνια μας αρέσουν. Μπορούμε αντί για παρμεζάνα να βάλουμε κεφαλοτύρι, φέτα, ρεγκάτο και γενικά ό,τι τυρί μας αρέσει. Αν αντικαταστήσουμε την παρμεζάνα με φυτικό τυρί είναι και νηστίσιμη αυτή η μακαρονάδα.
Μπορούμε να προσθέσουμε αμύγδαλα ασπρισμένα, κουκουνάρια και άλλους ξηρούς καρπούς ενώ είναι πολύ νόστιμη σάλτσα αν βάλουμε και μία μικρή πιπεριά τσίλι. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο βάζο πάνω από το πέστο που θα περισσέψει και κρατάει στο ψυγείο μέχρι μία εβδομάδα!!!
Η συνταγή είναι της φίλης μας Marina Hatzidaki
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια