Close

Καλοκαιρινή πορτοκαλόπιτα με παγωτό

Καλοκαιρινή-πορτοκαλόπιτα-με παγωτό-συνταγή-

Συνταγή για πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας Βηρυτού και αρωματικό σιρόπι πορτοκάλι που θα την συνοδεύσουμε με παγωτό καϊμάκι από την Τζένη Τσανακτσίδου. Μία πορτοκαλόπιτα με δεμένο σιρόπι για το Κυριακάτικο τραπέζι ή μετά το μεσημεριάνο μας.

 

    Για το σερβίρισμα

  • παγωτό 1-2 μπάλες καϊμάκι

Εύκολη πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας

 

Μελωμένη πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας και σιρόπι πορτοκάλι από τα χεράκια της Τζένης Τσανακτσίδου που θα γίνει το αγαπημένο σιροπιαστό γλυκό του Καλοκαιριού! Μπορείτε να την απολαύσετε σκέτη αλλά θα την απογειώσετε αν την συνοδεύσετε με παγωτό καϊμάκι ή κάποια γεύση της αρεσκείας σας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη καλοκαιρινή πορτοκαλόπιτα με παγωτό:

Πορτοκαλόπιτα γευστική !!!!

Καλοκαιρινή-πορτοκαλόπιτα-με παγωτό-συνταγή-

Εκτέλεση για τη καλοκαιρινή πορτοκαλόπιτα με παγωτό

Αρχικά χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να στέκεται το μείγμα. Έπειτα χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα πορτοκαλιού και το σπορέλαιο.

Στο τέλος προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα με τους κρόκους, ρίχνουμε σε 4 δόσεις την μαρέγκα με τα ασπράδια στο μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε πολύ απαλά. Στο τέλος σπάμε λίγα λίγα τα φύλλα κρούστας και ανακατεύουμε πολύ καλά, για να μην κολλάνε μεταξύ τους τα κομμάτια φύλλων.

Λαδώνουμε πολύ καλά ένα ταψί ή ένα πυρέξ 28ν και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα. Το αφήνουμε να σταθεί εκεί για 20 λεπτά και έπειτα το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσει πολύ καλά, για περίπου 50 λεπτά.

 

Αφράτη πορτοκαλόπιτα με γιαούρτι

 

Ελέγχουμε πάνω στα 30 λεπτά με μία οδοντογλυφίδα. Αφού ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και φτιάχνουμε το σιρόπι. Μετράμε με το ίδιο ποτήρι και βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τον χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη και τη φλούδα πορτοκαλιού.

Τα βράζουμε όλα εκτός από τη γλυκόζη μέχρι να δέσει το μείγμα για 12 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού περίπου. Στα τελευταία 5 λεπτά ρίχνουμε και τη γλυκόζη, ανακατεύουμε και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.

Αφήνουμε το σιρόπι σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά και στη συνέχεια σιροπιάζουμε σιγά σιγά. Αφήνουμε τη πορτοκαλόπιτα για τουλάχιστον 3 ώρες στην άκρη και έπειτα κόβουμε και σερβίρουμε με παγωτό.

Καλοκαιρινή-πορτοκαλόπιτα-με παγωτό-συνταγή-

Την είδαμε στην ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr