Καλοκαιρινή πουτίγκα. Συνταγή για καλοκαιρινή πουτίγκα με σιροπιαστή βάση μυρωδάτο σιρόπι και γλάσο από ζαχαρούχο γάλα. Μία πεντανόστιμη καλοκαιρινή πουτίγκα ετοίμασε για εμάς η Τζένη Τσανακτσίδου και εμείς δεν θα μπορούσαμε να μην την δοκιμάσουμε. Είναι μία πανεύκολη Καλοκαιρινή πουτίγκα με πολύ απλά και οικονομικά υλικά που σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους όπως ξετρέλανε και εμάς.
- αυγα 6
- ζαχαρη 50 γραμμάρια
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 1,5 ποτήρι
- κανελά 2 κουταλάκια του γλυκού
- γαρίφαλο 1 κουταλάκι του γλυκού
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- βανίλια 1
- καρυδια 1 ποτήρι ψιλοκομμένα
Υλικά
- ζαχαρη 4 ποτήρια φλυτζάνια τσαγιού
- νερό 4 ποτήρια φλυτζάνια τσαγιού
- λεμονι μισό
- κανελά 2 ξυλάκια
Για το σιρόπι
- ζαχαρούχο γάλα 2
- χυμός 2 ποτηράκια του ελληνικού καφέ φρέσκου λεμονιού
Για το γλάσο
Η εκτέλεση είναι αναλυτική και έχει σίγουρη επιτυχία. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρέπει να ακολουθήσετε την συνταγή κατά γράμμα αν θέλετε να πετύχει. Μία καλοκαιρινή, αφράτη και συνάμα βελούδινη πουτίγκα που θα την λατρέψετε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την καλοκαιρινή πουτίγκα:
Εκτέλεση για την καλοκαιρινή πουτίγκα
Χτυπάμε αρχικά τα αυγά μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Στην συνέχεια ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μπέικιν πάουντερ και την βανίλια.
Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με την ζάχαρη σιγά σιγά και χτυπάμε παράλληλα. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σε δόσεις τα καρύδια ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ. Παίρνουμε ένα ταψί ή ένα πυρέξ 28ν και το λαδώνουμε καλά.
Δείτε ακόμα Συνταγή για γρήγορη & νόστιμη πουτίγκα!
Μεταφέρουμε στο σκεύος το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 40 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει και ανάλογα τον φούρνο. Αφού γίνει η πουτίγκα την βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Βράζουμε την ζάχαρη, το νερό, τον μισό λεμόνι και τα ξυλάκια κανέλας για 6 λεπτά. Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά.
Στην συνέχεια σιροπιάζουμε σιγά σιγά την πουτίγκα. Κουτάλα, κουτάλα δηλαδή, περιμένοντας πρώτα να απορροφηθεί το σιρόπι από την πουτίγκα και συνεχίζουμε. Αφού μείνει σιρόπι στα πλάγια σταματάμε να σιροπιάζουμε.
Εκτέλεση για το γλάσο
Χτυπάμε στο μίξερ το ζαχαρούχο γάλα για 10 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε σε δόσεις τον χυμό λεμονιού. Αφού έχει κρυώσει η πουτίγκα με το σιρόπι, προσθέτουμε από πάνω το γλάσο.
Tips για τη καλοκαιρινή πουτίγκα
Μπορούμε να φτιάξουμε και γλάσο χτυπώντας 2 μορφάτ, 1 ζαχαρούχο γάλα και 1 βανίλια.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή