Kαλοκαιρινή σοκολατόπιτα με παγωτό . Συνταγή για αφράτη καλοκαιρινή σοκολατόπιτα με παγωτό και γλάσο σοκολάτας από την Τζένη Τσανακτσίδου.
- αυγα 5
- ζαχαρη 6 κουταλιές της σούπας
- σπορέλαιο 6 κουταλιές της σούπας
- νερό 6 κουταλιές της σούπας
- Γάλα φρέσκο 6 κουταλιές της σούπας
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 6 κουταλιές της σούπας
- κακαο 3 κουταλιές της σούπας
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 500 γραμμάρια πλήρες
- κουβερτουρα 300 γραμμάρια
Για το γλάσο
Αχ, ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα σοκολασμένο κομμάτι σοκολατόπιτας; Αν εσείς μπορείτε, σας ζηλεύουμε γιατί εμείς δεν μπορούμε ούτε για πλάκα! Όταν λοιπόν είδαμε την συνταγή της Τζένης Τσανακτσίδου για σοκολατόπιτα λέμε “θα την φτιάξουμε”!
Και την φτιάξαμε φίλες και φίλοι. Σιροπιασμένη και αφράτη Kαλοκαιρινή σοκολατόπιτα με παγωτό , να λιώνει στο στόμα. Με ένα πανεύκολο σπιτικό σιρόπι, ένα κέικ σοκολάτας με πολύ απλά υλικά και ένα βελούδινο γλάσο σοκολάτας με κρέμα γάλακτος και κουβερτούρα. Θα γίνει σίγουρα το αγαπημένο σας γλυκό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Kαλοκαιρινή σοκολατόπιτα με παγωτό:
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Εκτέλεση για την Kαλοκαιρινή σοκολατόπιτα με παγωτό
Αρχικά χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Αφού αφρατέψει προσθέτουμε το σπορέλαιο, το νερό και το φρέσκο γάλα και χτυπάμε το μείγμα για 1 λεπτό. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, μαζί με το κακάο κοσκινισμένα.
Δείτε ακόμα Σοκολατόπιτα χωρίς ζάχαρη του Δημήτρη Μιχαηλίδη
Χτυπάμε για 2 λεπτά. Έπειτα τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψί με διαστάσεις 28×20 και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 20 λεπτά.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για 2 λεπτά έτσι ώστε να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε την σοκολατόπιτα μόλις ψηθεί να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά.
Αφήνουμε και το σιρόπι σε θερμοκρασία δωματίου για 10 λεπτά. Θέλουμε και οι δύο παρασκευές να έχουν ίδια θερμοκρασία. Αφού έχουν και τα δύο ίδια θερμοκρασία σιροπιάζουμε.
Εκτέλεση για το γλάσο
Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την κουβερτούρα σπασμένα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να γίνει λείο το γλάσο μας, βράζοντας σε χαμηλή θερμοκρασία.
Αφού ομογενοποιηθεί το γλάσο αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και το αφήνουμε για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου ανακατεύοντας. Τρυπάμε την σοκολατόπιτα με μία οδοντογλυφίδα και περιχύνουμε την σοκολατόπιτα με το γλάσο. Αφήνουμε την σοκολατόπιτα στην άκρη για τουλάχιστον 3 ώρες και στην συνέχεια σερβίρουμε.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr