Καλοκαιρινή τάρτα λαχανικών. Καλοκαιρινή τάρτα λαχανικών με ντοματίνια, ρίγανη, χρωματιστές πιπεριές, μελιτζάνα και άλλα καλοκαιρινά λαχανικά.
- πιπεριά 1 κόκκινη
- πιπεριά 1 κίτρινη
- μελιτζάνα 1 μικρή
- κολοκυθάκια 1
- πράσο 1
- κρεμμυδι 2
- μπεικον 2 φέτες ψιλοκομμένες
- ελαιολαδο 1/4 φλιτζάνι
- μπεικον 4 φέτες
- ντοματίνια 5-6
- ανθοτυρο 1 φλιτζάνι σε τρίμματα
- φέτα 1 φλιτζάνι σε τρίμματα
- θυμάρι λίγο φρέσκο
- ρίγανη λίγη
- αυγα 2
- κρεμα γαλακτος 1 φλιτζάνι
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
- βούτυρο γάλακτος 100 γραμμάρια
- σπορέλαιο 1 κουταλιά της σούπας
- νερό 3 κουταλιές της σούπας
- ζαχαρη 1/2 κουταλιές της σούπας
- αλατι 2-3 πρέζες
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 170 γραμμάρια
Για τη ζύμη
Μία πεντανόστιμη τάρτα λαχανικών είναι ότι πρέπει για το Καλοκαίρι. Μπορούμε λοιπόν να φτιάξουμε μία πεντανόστιμη τάρτα με τραγανή βάση με λαχανικά εποχής όπως είναι οι ντομάτες, τα ντοματίνια, τα κολοκυθάκια, οι χρωματιστές πιπεριές και οι μελιτζάνες.
Είναι μία πεντανόστιμη τάρτα λαχανικών, που μοσχοβολάει Καλοκαίρι και που μπορεί να απογειώσει κάθε καλοκαιρινό μας μπουφέ και όχι μόνο. Αξίζει να την δοκιμάσετε και θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την καλοκαιρινή τάρτα λαχανικών:
Εκτέλεση για την ζύμη
Στην αρχή βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια, το σπορέλαιο, το νερό, το αλάτι και την ζάχαρη σε ένα πυρίμαχο μπολ. Βάζουμε το μπολ προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να αρχίσει να ροδίζει το βούτυρο και στις άκρες να ξεκινήσει ο βρασμός.
Έπειτα με προσοχή το βγάζουμε και προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις ανακατεύοντας γρήγορα με μία σπάτουλα ή ένα σύρμα. Θέλουμε η ζύμη να μαζευτεί σε μία μπάλα και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του μπολ.
Βάζουμε την ζύμη σε μία ταρτιέρα. Αφήνουμε λίγα λεπτά να γίνει χλιαρή και με τα δάχτυλα την στρώνουμε. Βάζουμε μεμβράνη ή αντικολλητικό χαρτί και γεμίζουμε με βαρίδια (μπορεί να είναι όσπρια, ρύζι και άλλα). Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Αφαιρούμε τα υλικά που βάλαμε για βαρίδια.
Εκτέλεση για την γέμιση
Αρχικά ψιλοκόβουμε σε καρέ τις πιπεριές, την μελιτζάνα, τα κολοκυθάκια, το πράσο και τα ντοματίνια. Στο τέλος κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το μπέικον για 4-5 λεπτά μέχρι να μαραθούν ελαφρώς και να ροδίσει και το μπέικον.
Γεμίζουμε την τάρτα μας με τα σοταρισμένα λαχανικά, το μπέικον, τα τυριά και τα μυρωδικά. Επίσης βάζουμε τα ντοματίνια κομμένα στην μέση και την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι με ένα πιρούνι.
Έπειτα σιγά σιγά περιχύνουμε για να μην βγει το υγρό έξω από την ζύμη. Θέλουμε τα λαχανικά να μισοφαίνονται και να μην καλυφθούν τελείως από τα αυγά.
Δείτε ακόμα Αλμυρή τάρτα με σπανάκι και πιπεριές
Πασπαλίζουμε με λίγα μυρωδικά την επιφάνεια όπως είναι η ρίγανη και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο μέχρι να σταθεροποιηθεί η γέμιση. Αφήνουμε την τάρτα για 10 λεπτά να σταθεί στον πάγκο και στην συνέχεια κόβουμε και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Anthi Ele
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια