Τα καλύτερα,από άποψη θρεπτικής άξιας, άλλα και λιγότερα επιβεβαρυμενα είναι τα λιπαρά (μικρά κ μεγάλα) ψάρια. Μέσα σε αυτά, η σαρδέλα είναι μια πολύ καλή επιλογή για τα παιδιά, οικονομικό ψαράκι, και υπάρχει σε αφθονία στη χώρα μας. Γενικώς, καλό είναι να προτιμάμε τα φρέσκα, απ τον ψαροπωλη, κ οχι τα κατεψυγμένα από μακρινές(?)θάλασσες ψάρια.
Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό σαρδέλες
3 κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
60 ml ελαιόλαδο
2 λεμόνια (το χυμό τους)
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Δείτε ακόμη Λαχταριστές συνταγές με σαρδέλες!
Εκτέλεση
Πλένετε τις σαρδέλες, τις καθαρίζετε και τις βάζετε σε ένα ταψί. Έπειτα, κόβετε σε φέτες τα κρεμμύδια και σε μικρά κομμάτια το σκόρδο και τα απλώνετε πάνω από το ψάρι. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το λάδι, λίγο νερό, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Στρώνετε το φαγητό στο ταψί και το ψήνετε στους 170° Κελσίου για 35-40΄.
Με ένα κλικ εδώ δείτε όλες τις συνταγές μας
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια