Το κοτόπουλο αλά κρεμ αρέσει σε όλους όμως πολλοί το αποφεύγουν, αφού για να γίνει χρειάζεται κρέμα γάλακτος και δεν είναι και πολύ υγιεινή. Αυτό το κοτόπουλο αλά κρεμ από τον Παναγιώτη Παπαδάκη όμως είναι αλά κρεμ χωρίς ίχνος κρέμας γάλακτος.
- κρεμμυδι 1 μέτριο
- βούτυρο γάλακτος 50 γραμμάρια αγελάδος
- ελαιολαδο 3 κουταλιές της σούπας
- σκορδο 2 σκελίδες
- μανιταρια 250 γραμμάρια λευκά
- πιπέρι Κατά βούληση
- αλατι 2 πρέζες
Υλικά
- κοτόπουλο 3 φιλέτα (700 γραμμάρια) φιλέτο
- βούτυρο γάλακτος 50 γραμμάρια αγελάδος
- ελαιολαδο Λίγο
- πιπέρι Κατά βούληση
- αλατι 2 πρέζες
Για το κοτόπουλο
- γάλα βρώμης 300 γραμμάρια χωρίς ζάχαρη
- κορν φλαουρ 1,5 κουταλιά της σούπας
- θυμάρι Κατά βούληση
- μοσχοκάρυδο Κατά βούληση
Για την λευκή σάλτσα
Δείτε ακόμα Σαλάτα με κοτόπουλο πανέ και sause caesar
Η κρέμα γάλακτος είναι ένα υλικό που μας έχει λύσει τα χέρια σε γλυκιές και αλμυρές παρασκευές και δημιουργεί πάντα λαχταριστά φαγητά. Λαχταριστά και παχυντικά όμως. Σήμερα θα σας δείξουμε ένα υπέροχο κοτόπουλο αλά κρεμ για τους ανθρώπους που αποφεύγουν την κρέμα γάλακτος, αλλά όχι και το ζουμερό κοτόπουλο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Καλοκαιρινό κοτόπουλο αλά κρεμ χωρίς κρέμα γάλακτος
INGREDIENTS
1 medium onion
50 g butter
3 tbsp olive oil
2 garlic cloves
250 g white mushrooms
pepper
2 pinches of salt
—————————————————–
700 g chicken breast(3 fillets)
50 g butter
A little olive oil
pepper
2 pinches of salt
—————————————————
300 g Oat drink
1,5 tbsp cornstarch
Thyme
Nutmeg
GERMAN
ZUTATEN
1 mittelgroße Zwiebel
50 g Butter
3 EL Olivenöl
2 Knoblauchzehen
250 g weiße Champignons
Pfeffer
2 Prisen Salz
————————————————– —
700 g Hähnchenbrust (3 Filets)
50 g Butter
Ein wenig Olivenöl
Pfeffer
2 Prisen Salz
————————————————– –
300 g Haferdrink
1,5 EL Maisstärke
Thymian
Muskatnuss
15′ Χρόνος Εκτέλεσης
20′ Χρόνος Μαγειρέματος
3 Μερίδες
Εκτέλεση για το Καλοκαιρινό κοτόπουλο αλά κρεμ χωρίς κρέμα γάλακτος
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε το Βούτυρο Αγελάδος μαζί με το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να λιώσει.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το ανακατεύουμε. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε και κείνο μέσα στο τηγάνι.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι ανακατεύοντας όλα τα υλικά πολύ καλά. Ρίχνουμε πιπέρι, αλάτι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 8-10 λεπτά. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το φιλέτο στήθος κοτόπουλο.
Αποσύρουμε από την φωτιά το τηγάνι και ρίχνουμε σε ένα μπολ τα μαγειρεμένα μανιτάρια. Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι το Βούτυρο Αγελάδος , το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας τα σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά και προσθέτουμε πιπέρι και αλάτι.
Δείτε ακόμα Γίγας φωλιά αλά κρεμ με μανιτάρια
Σε ένα γυάλινο δοχείο μετράμε το Ρόφημα Καρπός Βρώμης Χωρίς Ζάχαρη, προσθέτουμε το κορν κορν και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως. Το προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε τα μανιτάρια ,το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε πολύ καλά το μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με ρύζι basmati και το πιο νόστιμο και ελαφρύ κοτόπουλο αλά κρεμ είναι έτοιμο να το απολαύσετε!! Μια υπέροχη συνταγή που θα φτιάχνετε συχνά για σας και την οικογένειά σας!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε την συνταγή αναλυτικά παρακάτω:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr