Το πιο καλοκαιρινό και μαμαδίστικο φαγητό για μικρούς και μεγάλους είναι αυτό το Καλοκαιρινό μοσχαράκι με φασολάκια και πατάτες μοσχαράκι που λιώνει στο πιρούνι Θα το λατρέψουν τα παιδιά!
- Μοσχάρι 800 γραμμάρια σπάλα
- ελαιολαδο 1/3 φλιτζάνι
- φασολακια 500 γραμμάρια
- καρότο 1 σε φέτες
- κρεμμυδι 1
- πατατες 1 μεγάλη
- σκορδο 1 σκελίδα
- πελτές ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας
- ντοματα 2 ώριμες μεγάλες τριμμένες (400 γραμμάρια)
- νερό Λίγο ζεστό
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- μαιντανος 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος
Υλικά
Το μοσχαράκι είναι από τα πιο υγιεινά κρέατα γι’ αυτό και οι γονείς το προτιμούν συχνά για τα παιδιά τους, Χειμώνα – Καλοκαίρι! Σήμερα λοιπόν θα δοκιμάσουμε ένα φαγητό, άκρως μαμαδίστικο και σκέτο λουκούμι που συνδυάζει τις φυτικές ίνες και το κρέας.
Δείτε ακόμα Μοσχαράκι κοκκινιστό με λαζάνια
Καλοκαιρινό μοσχαράκι με φασολάκια και πατάτες με φρέσκια ντομάτα, πατάτες, φασολάκια, καρότα κι άλλα λαχανικά. Είναι ένα ξεχωριστό λαδερό για να δοκιμάσουν τα παιδιά λαχανικά αλλά και για να το απολαύσουν οι μεγάλοι. Αξίζει να το δοκιμάσετε με φρέσκο ψωμί και φέτα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Καλοκαιρινό μοσχαράκι με φασολάκια και πατάτες
Εκτέλεση για το Καλοκαιρινό μοσχαράκι με φασολάκια και πατάτες
Αρχικά στεγνώνουμε πολύ καλά το μοσχαράκι με χαρτί κουζίνας και κόβουμε το τρυφερό κρέας σε μικρές μερίδες των 80 γραμμαρίων το κάθε κομμάτι. Βάζουμε ελαιόλαδο σε μία φαρδιά κατσαρόλα και σε μεσαία προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές για 5-6 λεπτά.
Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και το βάζουμε σε ένα πιάτο προσέχοντας να το διατηρήσουμε ζεστό. Στο ίδιο ελαιόλαδο προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και έπειτα βάζουμε τον πελτέ ντομάτας. Σοτάρουμε τον πελτέ ντομάτας μέχρι να γίνει σκούρος. Τότε βάζουμε τα φασολάκια και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να γυαλίσουν. Ξαναβάζουμε το μοσχαράκι στην κατσαρόλα, με τις πατάτες και όσα ζουμιά είχε το μοσχαράκι στο πιάτο.
Δείτε ακόμα Μοσχαράκι στιφάδο χωρίς σάλτσα
Τότε βάζουμε και τις τριμμένες ντομάτες αλλά και το ζεστό νερό μέχρι να μισοσκεπάσουμε το φαγητό μας. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε το σκεύος. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 50 λεπτά περίπου και ελέγχουμε τα υγρά του φαγητό έτσι ώστε αν χρειαστεί να συμπληρώσουμε ζεστό νερό.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε 20 λεπτά περίπου πριν γίνει το φαγητό και βράζουμε μέχρι να μελώσει. Μόλις μελώσει, σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και απολαμβάνουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Χρυσούλα Καλλωνη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή