Συνταγή για μοσχαράκι χτένι με φασολάκια για το μεσημεριανό του Καλοκαιριού. Ένα λαδερό σκέτο γλύκισμα για να το συνοδεύσουμε με φέτα και φρέσκο ψωμί,
από τη φίλη μας Σούλα Λεβέντη.
Κοκκινιστό μοσχάρι με δεμένη σάλτσα
Το μοσχάρι έχουμε πει πολλές φορές ότι είναι από τα πιο ποιοτικά κρέατα και ιδανικά για παιδιά. Σήμερα λοιπόν θα συνδυάσουμε τα φασολάκια με το μοσχάρι για να δοκιμάσουν φασολάκια και τα πιο δύσκολα παιδιά αλλά και για να απολαύσουν οι μεγάλοι, αυτήν την πεντανόστιμη γεύση.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το καλοκαιρινό μοσχαράκι με φασολάκια:
Εκτέλεση για το καλοκαιρινό μοσχαράκι με φασολάκια
Αρχικά βάζουμε το μοσχάρι να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει λίγο, κομμένο σε κομμάτια. Μόλις μισοβράσει, κρατάμε λίγο από τον ζωμό για να το βάλουμε μετά στα φασολάκια και σουρώνουμε το μοσχάρι.
Το μεταφέρουμε σε μία άλλη κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε. Έπειτα σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Μοσχαρίσιες μπριζόλες στη γάστρα
Προσθέτουμε τα φασολάκια, ανακατεύουμε και σοτάρουμε. Μόλις σοταριστούν και τα φασολάκια προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τις οποίες τις τρίψαμε στο μούλτι, τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι και τον ζωμό από το μοσχάρι. Σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του και απολαμβάνουμε.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr