Συνταγή για σουφλέ φράουλα με παγωτό από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη για ένα πιο ελαφρύ σουφλέ σε σύγκριση με το σουφλέ σοκολάτας, με μόλις 6 υλικά.
- αυγα 4
- λευκή κουβερτούρα 125 γραμμάρια
- πραλίνα 120 γραμμάρια φράουλα
- ζαχαρη 60 γραμμάρια
- βουτυρο 110 γραμμάρια λιωμένο
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 80 γραμμάρια
Υλικά
Μηλόπιτα σουφλέ
Σουφλέ με λευκή σοκολάτα και πραλίνα φράουλα που θα το απολαύσουμε με παγωτό της αρεσκείας μας. Δεν μας μπουχτίζει σε αντίθεση με το σουφλέ σοκολάτας και είναι ό,τι πρέπει για το Καλοκαίρι. Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης μας δείχνει μία νόστιμη συνταγή με μόλις 6 υλικά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το καλοκαιρινό σουφλέ φράουλα:
Εκτέλεση για το καλοκαιρινό σουφλέ φράουλα
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Ανακατεύουμε την πραλίνα με γεύση Φράουλα μαζί με την λιωμένη κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο μπολ με τα αυγά ανακατεύοντας.
Σουφλέ σοκολάτας χωρίς ζάχαρη με 2 υλικά
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε μια μα σπάτουλα. Ρίχνουμε το μείγμα σε 5 κεραμικά φορμάκια για σουφλέ ή αλουμινένια μιας χρήσης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για περίπου 10′-11′.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση αναλυτικά:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr