Συνταγή για καλοκαιρινό τουρλού λαχανικών με κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πατάτες και χρωματιστές πιπεριές. Ένα άκρως καλοκαιρινό και μαμαδίστικο φαγητό είναι το τουρλού ή αλλιώς μπριάμ. Γίνεται είτε στην κατσαρόλα, είτε στην χύτρα είτε το ταψί του φούρνου και βάζουμε πολλά λαχανικά εποχής. Σήμερα θα το φτιάξουμε έτσι όπως το έκανε η μαμά μας.
- πατατες 4 μεγάλες
- κρεμμυδι 1 μεγάλο
- σκορδο 2 σκελίδες
- ελαιολαδο 6 κουταλιές της σούπας
- σάλτσα ντομάτας 400 γραμμάρια σπιτική
- μελιτζάνα 2
- κολοκυθάκια 1
- πιπεριά 4 σε διάφορα χρώματα
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ρίγανη Κατά βούληση
Υλικά
- ελαιολαδο Κατά βούληση
Για το τηγάνισμα των λαχανικών
Μελιτζάνες, κολοκυθάκια, χρωματιστές πιπεριές, πατάτες, φρέσκια σπιτική σάλτσα ντομάτας, λίγα μυρωδικά και στο ταψί του φούρνου. Είναι ένα πεντανόστιμο φαγάκι που τρώγεται υπέροχα με φέτα και φρέσκο ψωμί. Δοκιμάστε το!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το καλοκαιρινό τουρλού λαχανικών:
Εκτέλεση για το καλοκαιρινό τουρλού λαχανικών
Αρχικά πλένουμε τις μελιτζάνες και αφαιρούμε ένα μέρος από την φλούδα τους, σταυρωτά. Στην συνέχεια τις κόβουμε σε ροδέλες και τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου 20 λεπτά έτσι ώστε να ξεπικρίσουν οι μελιτζάνες.
Όσο ξεπικρίζουμε τις μελιτζάνες, ξεφλουδίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε χοντρές ροδέλες τις πατάτες και τα κολοκυθάκια. Επίσης ψιλοκόβουμε και το κρεμμύδι. Σε ένα τηγάνι τηγανίζουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες μέχρι να πάρουν χρώμα.
Στην συνέχεια μεταφέρουμε τα λαχανικά μας σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τα πολλά υγρά. Παίρνουμε ένα ταψί του φούρνου και αραδιάζουμε εκεί τα λαχανικά μας. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες και χωρίς τα σπόρια τους και το ελαιόλαδο.
Δείτε ακόμα Μπριάμ με κρέμα γάλακτος
Προσθέτουμε επίσης την σάλτσα ντομάτας, λίγο νερό για να μην κολλήσουν τα λαχανικά στο ταψί, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη. Ανακατεύουμε λίγο και ψήνουμε το τουρλού μας στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να μείνουν μόνο με τη σάλτσα τους, χωρίς περιττά υγρά.
Tips για το καλοκαιρινό τουρλού λαχανικών
Μπορούμε να βάλουμε και τριμμένες ντομάτες.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Εύη εύη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια