Καλοκαιρινοί Κολοκυθοκεφτέδες στον φούρνο. Αφράτοι καλοκαιρινοί κολοκυθοκεφτέδες στον φούρνο για μικρούς και μεγάλους. Αν τα παιδιά δεν τρώνε τα κολοκυθιά τότε μπορείτε να τα ξεγελάσετε φτιάχνοντας πεντανόστιμους και αφράτους Καλοκαιρινους κολοκυθοκεφτέδες στον φούρνο με σιμιγδάλι, είτε ψιλό είτε χοντρό, αυγά, μυρωδικά, φέτα και ρεγκάτο. Είναι υγιεινοί, είναι νόστιμοι και σίγουρα τα παιδιά σας θα αλλάξουν γνώμη.
- κολοκυθάκια 5-6 μεγάλα
- κρεμμυδι 2 μεγάλα
- μαιντανος 1 ματσάκι ψιλοκομμένο
- άνηθος 4-5 κλωναράκια ψιλοκομμένο
- δυοσμος 5-6 κλωναράκια ψιλοκομμένο
- αυγα 2
- ρίγανη 1 κουταλιά της σούπας
- ελαιολαδο 3 κουταλιές της σούπας
- φέτα 200 γραμμάρια θρυμματισμένη
- ρεγκάτο 100 γραμμάρια τριμμένο
- σιμιγδαλι 2 κουταλιές της σούπας
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 1 κούπα
- πιπέρι Κατά βούληση
- αλατι 1 πρέζα
Υλικά
Επειδή μεγαλώνουμε κι εμείς παιδιά που είναι δύσκολα στο φαγητό, μάθαμε να αυτοσχεδιάζουμε και να βάζουμε φαντασία. Γι’ αυτό και δεν μείναμε απλά στην φέτα, αλλά προσθέσαμε και λίγο ρεγκάτο, που ως γνωστόν τα παιδιά λατρεύουν τα τυριά που λιώνουν. Είναι το τέλειο ορεκτικό, υπέροχο σνακ στο ταπεράκι και θα ξετρελαθείτε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τους Καλοκαιρινούς Κολοκυθοκεφτέδες στον φούρνο
Εκτέλεση για τους Καλοκαιρινούς Κολοκυθοκεφτέδες στον φούρνο
Αρχικά πλένουμε και τρίβουμε στον τρίφτη τα κολοκυθάκια. Τα αλατίζουμε και τα ανακατεύουμε καλά. Τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι, για να κατεβάσουν όλα τους τα υγρά για περίπου 1 ώρα. Όσο στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό και τον άνηθο.
Επίσης ψιλοκόβουμε και τον δυόσμο και θρυμματίζουμε την φέτα. Στο τέλος τρίβουμε το ρεγκάτο. Αφού τα κολοκυθάκια στραγγίξουν καλά τα βάζουμε σε μία καθαρή πετσέτα και το στύβουμε πολύ καλά. Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ και ρίχνουμε στο ίδιο μπολ τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον δυόσμο, τα αυγά και τα κρεμμύδια.
Επίσης προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την ρίγανη, το σιμιγδάλι, το ρεγκάτο, την φέτα, το αλάτι και το πιπέρι. Πλάθουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αφού είναι ένα έτοιμο, παίρνουμε μία μεγάλη κουταλιά από το μείγμα, τη ρίχνουμε μέσα σε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τη τινάζουμε με στο χέρι μας να φύγει το πολύ αλεύρι και πλάθουμε σε κεφτεδάκια.
Δείτε ακόμα Κολοκυθοκεφτέδες στο τηγάνι – Η καλύτερη συνταγή
Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Τα ραντίζουμε ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 220 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για περίπου 30-35 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο που διαθέτουμε. Αν έχουν ψηθεί από κάτω και έχουν πάρει χρώμα, τα γυρίζουμε από άλλη.
Tips για τους Καλοκαιρινούς Κολοκυθοκεφτέδες στον φούρνο
Θέλει προσοχή με το αλάτι γιατί τα αλατίζουμε τα κολοκυθάκια για να στραγγίξουν, βάζουμε φέτα και ρεγκάτο, οπότε αν βάλουμε και στην ζύμη, θα βγουν πολλοί αλμυροί.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Marina Hatzidaki
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή