Συνταγή για μελιτζανοκεφτέδες με κεφαλοτύρι και μυρωδικά για το μεζεδάκι του Καλοκαιριού αλλά και για το μεσημεριανό μας. Οι μελιτζανοκεφτέδες είναι ο πιο καλοκαιρινός μεζές τώρα που είναι η εποχή του μελιτζάνας και ο Παναγιώτης Παπαδάκης μας δείχνει την καλύτερη συνταγή για μελιτζανοκεφτέδες.
- μελιτζάνα 4 (250 γραμμάρια η καθεμία)
- κρεμμυδι 1 μέτριο
- κρεμμυδι 2 φρέσκα
- αυγα 1 μέτριο
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γραμμάρια
- κεφαλοτύρι 100 γραμμάρια
- αλατι 1,5 κουταλάκι του γλυκού
- σκορδο 1 σκελίδα
- πιπέρι Κατά βούληση
- δυοσμος 4-5 φύλλα
Υλικά
- ηλιέλαιο Κατά βούληση
Για το τηγάνισμα
- αγγουράκι τουρσί 1 (πίκλα)
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια
- μαγιονεζα 2 κουταλιές της σούπας
- ζωμό 1 κουταλιά της σούπας από τις πίκλες
Για την σώς
Αφράτοι μελιτζανοκεφτέδες
Τώρα που έφτασε η εποχή της μελιτζάνας, είναι σκέτο μέλι. Κοκκινιστές μελιτζάνες στη κατσαρόλα, τουρλού με μελιτζάνες, ιμάμ μπαϊλντί, τηγανιτές μελιτζάνες, ρολάκια μελιτζάνας, μελιτζανοσαλάτες, αλλά και…μελιτζανοκεφτέδες θα έχουν την τιμητική τους. Ο Παναγιώτης Παπαδάκης μας δείχνει την καλύτερη συνταγή για μελιτζανοκεφτέδες.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τους μελιτζανοκεφτέδες:
INGREDIENTS
4 eggplants (250 g each one)
1 medium onion
1 medium egg
2 green onions
150 g plain flour
100 g hard cheese, kefalotyri
1,5 tsp salt
pepper
1 garlic clove
4-5 spearmint leaves
—-
Sunflower oil
—–
1 cucumber pickled
200 g strained yogurt
2 tbsp mayonnaise
1 tbsp pickle brine
GERMAN
ZUTATEN
4 Auberginen (je 250 g)
1 mittelgroße Zwiebel
1 mittelgroßes Ei
2 Frühlingszwiebeln
150 g Mehl
100 g Hartkäse, Kefalotyri
1,5 TL Salz
Pfeffer
1 Knoblauchzehe
4-5 grüne Minzblätter
—-
Sonnenblumenöl
—–
1 Gurke eingelegt
200 g passierter Joghurt
2 EL Mayonnaise
1 EL Gurkenlake
15′ Χρόνος Εκτέλεσης
10-20 λεπτά Χρόνος Τηγανίσματος
10-12 Μελιτζανοκεφτέδες
Εκτέλεση
Τρυπάμε με ένα πιρούνι και βάζουμε στην σειρά τις μελιτζάνες σε ένα πυρέξ να ψηθούν στον αέρα για 40-45 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου. Χαράζουμε τις μελιτζάνες και βγάζουμε την σάρκα από την φλούδα.
Ρίχνουμε τις μελιτζάνες σε ένα μπολ μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το κεφαλοτύρι, το αυγό και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει.
Με 2 κουτάλια παίρνουμε κάθε φορά μια ποσότητα και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Λαζάνια με μελιτζάνες και κολοκυθάκια
Για την σώς ψιλοκόβουμε μία πίκλα και την ρίχνουμε μέσα στο στραγγιστό γιαούρτι μαζί με την μαγιονέζα και το ζουμί από τις πίκλες.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και την σερβίρουμε με τους πιο νόστιμους μελιτζανοκεφτέδες που θα ‘χετε δοκιμάσει. Φτιάξτε τους για σας και την οικογένειά σας!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή