Close

Καλοκαιρινοί μελιτζανοκεφτέδες

Καλοκαιρινοί-μελιτζανοκεφτέδες-συνταγή-

Συνταγή για μελιτζανοκεφτέδες με κεφαλοτύρι και μυρωδικά για το μεζεδάκι του Καλοκαιριού αλλά και για το μεσημεριανό μας. Οι μελιτζανοκεφτέδες είναι ο πιο καλοκαιρινός μεζές τώρα που είναι η εποχή του μελιτζάνας και ο Παναγιώτης Παπαδάκης μας δείχνει την καλύτερη συνταγή για μελιτζανοκεφτέδες.

 

Αφράτοι μελιτζανοκεφτέδες

 

Τώρα που έφτασε η εποχή της μελιτζάνας, είναι σκέτο μέλι. Κοκκινιστές μελιτζάνες στη κατσαρόλα, τουρλού με μελιτζάνες, ιμάμ μπαϊλντί, τηγανιτές μελιτζάνες, ρολάκια μελιτζάνας, μελιτζανοσαλάτες, αλλά και…μελιτζανοκεφτέδες θα έχουν την τιμητική τους. Ο Παναγιώτης Παπαδάκης μας δείχνει την καλύτερη συνταγή για μελιτζανοκεφτέδες.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τους μελιτζανοκεφτέδες:

Καλοκαιρινοί-μελιτζανοκεφτέδες-συνταγή-

 

INGREDIENTS

4 eggplants (250 g each one)
1 medium onion
1 medium egg
2 green onions
150 g plain flour
100 g hard cheese, kefalotyri
1,5 tsp salt
pepper
1 garlic clove
4-5 spearmint leaves
—-
Sunflower oil
—–
1 cucumber pickled
200 g strained yogurt
2 tbsp mayonnaise
1 tbsp pickle brine

GERMAN

ZUTATEN

4 Auberginen (je 250 g)
1 mittelgroße Zwiebel
1 mittelgroßes Ei
2 Frühlingszwiebeln
150 g Mehl
100 g Hartkäse, Kefalotyri
1,5 TL Salz
Pfeffer
1 Knoblauchzehe
4-5 grüne Minzblätter
—-
Sonnenblumenöl
—–
1 Gurke eingelegt
200 g passierter Joghurt
2 EL Mayonnaise
1 EL Gurkenlake

15′ Χρόνος Εκτέλεσης

10-20 λεπτά Χρόνος Τηγανίσματος

10-12 Μελιτζανοκεφτέδες

Εκτέλεση

Τρυπάμε με ένα πιρούνι και βάζουμε στην σειρά τις μελιτζάνες σε ένα πυρέξ να ψηθούν στον αέρα για 40-45 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου. Χαράζουμε τις μελιτζάνες και βγάζουμε την σάρκα από την φλούδα.

Καλοκαιρινοί-μελιτζανοκεφτέδες-συνταγή-

Ρίχνουμε τις μελιτζάνες σε ένα μπολ μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το κεφαλοτύρι, το αυγό και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε το δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει.
Με 2 κουτάλια παίρνουμε κάθε φορά μια ποσότητα και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Καλοκαιρινοί-μελιτζανοκεφτέδες-συνταγή-

Λαζάνια με μελιτζάνες και κολοκυθάκια

 

Για την σώς ψιλοκόβουμε μία πίκλα και την ρίχνουμε μέσα στο στραγγιστό γιαούρτι μαζί με την μαγιονέζα και το ζουμί από τις πίκλες.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και την σερβίρουμε με τους πιο νόστιμους μελιτζανοκεφτέδες που θα ‘χετε δοκιμάσει. Φτιάξτε τους για σας και την οικογένειά σας!! Καλή σας επιτυχία!!

Καλοκαιρινοί-μελιτζανοκεφτέδες-συνταγή-

Δείτε το βίντεο:

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr